Aktuel Info

Det går godt i gymnastikforeningen

 

Aars Gymnastikforening har holdt generalforsamling

GYMNASTIK: Det går godt i Aars Gymnastikforening.

Det kunne foreningens formand, Solveig Uhrenholt Bigum, konkludere, da der mandag aften blev holdt generalforsamling.

Ved sæsonopstart i august 2017 kunne AAG tilbyde 31 hold for børn og unge, 18 hold for voksne, mor/far og barn hold samt efterfødselsgymnastik med navnet ”En god start efter fødslen. 

Foruden de 52 hold, som alene blev udbudt i AAG regi, tilbød AAG ved sæsonstart sammen med gymnastikforeningerne i Hvalpsund og Farsø som noget nyt hele tre hold i DGI regi, nemlig Vesthimmerlands Minijuniorhold, Vesthimmerlands Juniorhold og Himmerlands Ynglingehold. Sidstnævnte er tillige i samarbejde med Valsgård Gymnastikforening. 

Det er dog ikke over hele linjen, at det går lige godt, for i 2017 har AAG oplevet medlemsnedgang indenfor hold, der kan kategoriseres som fitness. Medlemsantallet indenfor de forskellige grene i foreningen varierer ganske vist naturligt år efter år, men af medlemsindberetningen for 2017 fremgår det, at der har været en tilbagegang for voksenhold indenfor fitness på 16 procent i forhold til 2016. Bestyrelsen finder dette tal foruroligende og vil arbejde for at vende nedgang til fremgang i 2018. Spørgsmålet er, om tilbagegangen kan tilskrives det faktum, at der nu er en fitnessforening på matriklen. 

I foråret 2017 dykkede bestyrelsen ned i arbejdet med at gentænke hele holdstrukturen i AAG. I takt med, at AAG fortsat udvikler sig og tilbyder mange hold, har pladsmangel udviklet sig til at blive et stadigt større problem for foreningen. Bestyrelsen tog derfor imod et tilbud fra DGI Nordjylland om foreningskursus med Katrine Myrup, foreningskonsulent i gymnastik. Resultatet blev rigtig godt, og til sæsonstart august 2017 blev den nye struktur implementeret. 

Foruden denne udvikling af holdstrukturen i foreningen, har AAG også deltaget i udviklende initiativer med andre aktører. AAG deltog eksempelvis som workshopholder til Folkemøde for Unge i Vesthimmerland torsdag 20. april 2017, og der var stor tilfredshed med arrangementet.

Som endnu et eksempel på initiativer, som når ud over Aars Gymnastikforenings kerneydelse, har AAG i 2017 gennemført et træningsforløb for flygtninge og asylansøgere.

Målgruppen var 25-30 kvinder i alderen 18-30 år, som kom fra mange forskellige lande. Efter sommerferien var der tilbud både til kvinder og mænd, og begge forløb var en stor succes. 

- Tak til instruktørerne for jeres store indsats, hvor I måtte tage fri fra arbejde for at passe træningen. Det er fantastisk at opleve, at instruktørerne altid er klar til at bakke op om sådanne initiativer, og det er fantastisk at høre deltagernes evalueringer bagefter, sagde Solveig Uhrenholt Bigum i sin beretning, der også kom ind på foreningens deltagelse i DGI Landsstævnet i Aalborg den 29. juni – 2. juli, hvor AAG stillede med ikke færre end 88 frivillige.

- Der blev leveret en ganske imponerende indsats af koordinatorerne og de mange frivillige, som resulterede i en flot indtjening til AAG på cirka 35.000 kroner. Når der fra arrangørernes side blev meldt ud, at der manglede frivillige, så var det altså ikke fra Aars Gymnastikforening, sagde Solveig Uhrenholt Bigum.

Formanden understregede, at bredden er AAG's kerneydelse, men hun slog også fast, at eliten har sin naturlige plads i Aars Gymnastikforening med Stortrampolin konkurrence og TeamGym Himmerland. TeamGym Himmerland kører nu på tredje sæson i Aars Gymnastikforening, og holdet klarer sig fortsat flot. 

I september 2017 var det 50 år siden, Aars Gymnastikforening blev etableret, og i den anledning har den igangværende sæson budt på flere spændende tiltag. Jubilæumsarrangementet for børn var en tur til RUSH, som er Danmarks sjoveste trampolinpark for børn, voksne og alle med et indre legebarn. 

Jubilæumsarrangementet for voksne blev arrangeret af Voksenudvalget i AAG, som havde fået fat i Morten Kjeldgaard fra TV-programmet Vild med Dans, der kom og dansede disco/showdance og salsa sammen med 70 kvinder. Arrangementet var en stor succes. 

I anledning af jubilæet afholder AAG forårsopvisning i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø. Beslutningen beror på, at AAG denne dag forventer et stort antal tilskuere, som Idrætscenter Østermarken ikke kan rumme.

Generalforsamlingen var Solveig Uhrenholt Bigums sidste som formand for foreningen - først når den nye bestyrelse har konstitueret sig, står det klart, hvem der bliver AAG's nye formand.

Kontakt:
Aars.dk
webmaster@aars.dk
CVR: 25196546

OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.