Aktuel Info

Flertal vil reducere gæld frem for at sætte skatten ned

 

Svømmecenter Aars udskydes - men sættes delvist i gang

 

Af Torsten Hansen
VESTHIMMERLAND: Et flertal af byrådsmedlemmerne i Vesthimmerlands Kommune er blevet enige om en budgetaftale for 2019.
- Vi har arbejdet ud fra, at vi skal afdrage dobbelt så meget på vores lån, som vi optager af nye lån, siger borgmester Per Bach Laursen (V).
Det overholder aftalepartnerne idet der afdrages 54,4 mio. på de gamle lån, og optages nye lån for 25,3 mio. Samtidig er der aftalt en anlægsramme på 90 mio. kroner. 15 af de millioner er afsat til at få begyndt på Svømmecenter Aars. Men da der ikke er de nødvendige lånegarantier til at igangsætte projektet i 2019 udskydes projektet. To af de afsatte mio. kan anvendes til foreløbig projektering.
I budgetaftalen er desuden indregnet en samlet driftsreduktion på 25 mio. kroner. En væsentlig del af de penge opnås dog gennem "regnskabserfaring", hvilket vil sige, at ikke anvendte budgetmidler for 2018 fjernes i 2019.
De konservative har valgt at stå udenfor budgetaftalen. Ifølge Henrik Dalgaard skyldes det blandt andet, at partiet ikke kunne få indført en skattelettelse på 0,1 procentpoint.
- Vi mener det er lidt bagvendt, når vi er nød til at lave opbremsning i form af driftsbesparelser og låne penge, så passer det ikke rigtigt at sætte skatten ned. Vi skal også huske, at det kan godt være at vi har råd i år. Men en skattelettelse bider sig fast og koster år efter år, siger næstformanden i økonomiudvalget Palle Jensen (S).

Kontakt:
Aars.dk
webmaster@aars.dk
CVR: 25196546

OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.