Åbent brev til skolechef Anders Norup

Af Torsten Hansen, Onsdag, 12/02/2020 13:46

Jannie Houkjær, Aatoften 24,Aars, har sendt følgende åbne brev til skolechef Anders Norup, Vesthimmerlands Kommune, hvor hun viser sin utilfredshed med kommunens beslutning om, at hendes datter ikke får lov til at gå på Aars Skole som lovet:

 

Jeg fremsender hermed kopi af brev til Anders Norup, angående frit skolevalg og at vores datter er blevet afvist, på trods af alt vi er blevet lovet omkring Aars Skole. At vi har en halvsøster der går på skolen og nu først i februar, tre måneder før Mini SFO start, får en opringning omkring, at Liva ikke kan gå på Aars Skole alligevel.

 

Hej Anders

Frit skolevalg i Aars, søskende fordel, hvor skal jeg starte?

Jeg skriver denne mail, da vi har fået en telefonisk besked om, at Liva ikke skal starte i 0.klasse på Aars Skole her i år 2020.

Vi havde modtaget en bekræftelse på både NemID, og en bekræftelse fra SFO Junglehuset på Aars Skole og troede derfor, at alt blev som lovet og planlagt.

Vi er en "moderne" familie, med to sammenbragte børn og et fælles barn, vi bor i hus på Aatoften (Østermarken distrikt). Sidste år skulle vores ældste datter (min mands) Sofie starte i skole, og både Østermarken og Aars Skole blev besøgt. Da vi er i Østermarkskolens distrikt ville vi sikre os at vores mellemste datter (min datter) Liva kunne komme til at gå på samme skole. Så vi snakkede med skolelederen på Aars Skole omkring vores "distrikt problem", her fik vi af vide, at ingen børn ville blive afvist, der ville bare blive oprettet en ekstra klasse, og når pigerne boede sammen som søskende, ville Liva aldrig blive afvist.

Vi har to piger, der har kendt hinanden fra de var henholdsvis to og tre år gamle, de bor sammen og betragter hinanden som søskende, men beskeden fra jer lød, at de jo ikke er rigtige søskende, så derfor kunne Liva ikke få plads på den baggrund.

Liva og jeg er tilflyttere til Aars, og hun er derfor startet midt i en børnehaveårgang, og har af den grund haft svært ved at komme ind i gruppen i børnehaven, så vi lavede en plan med børnehaven, om at sætte ekstra fokus på Liva, og hendes forhold til de børn som hun skulle i skole med, på Aars Skole. Vi har på intet tidspunkt fået nogen besked om, at der kunne være en mulighed for at Liva ikke kunne få en plads, heller ikke da vi besøgte skolen denne gang sammen med Liva, da hun jo havde en søster på skolen.

Vi er meget kede af den situation vi nu er blevet bragt i, da Liva har glædet sig til at gå på Aars Skole med hende søster, samt de venner og veninder hun er blevet tæt med i børnehaven.

Vi er nu i februar måned og Liva skal starte i mini SFO 1. maj, det er meget sent vi nu skal lave en ny plan og skal nu besøge Østermarkskolen og søge ny SFO-plads.

Så alt vi har fortalt Liva, og de besøg hun nu har haft med sin børnehave, skal nu ændres, og vi skal nu "starte forfra". Hvordan kan det være den rigtige beslutning overfor vores datter?

Hvordan kan man pludselig ændre planer for børn og hvor de skal gå, i starten af februar? Hvor hører dette hjemme, når man snakker FRIT SKOLEVALG i Aars.

Det er i hvert fald ikke vores datters trivsel der er i højsædet, og jeg er meget skuffet over jeres besked.

Hvis vores børn ikke bliver set som søskende, så er der godt nok mange familier der får samme problem som os i fremtiden, da vores familie konstellation er blevet mere reglen end undtagelsen.

Mvh Jannie Houkjær

Aatoften 24

9600 Aars.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"