Ålegræs ønskes igen i Limfjorden

Søndag, 31/05/2009 12:51

Pinsesolen var med arrangører og publikum, da fem foreninger lørdag stod bag arrangementet »Havnens Dag«, og bød et talstærkt publikum velkommen til nogle timer, hvor man fik det allerbedste forhånds indtryk af hvad der foregår i de fem foreninger: Nibe Kaaglaug, Nibe Baadelaug, Amatør- og Fristidsfiskerne, Nibe Sejlklub og Nibe Roklub.
Kunstneren Thorvald Odgaard havde sagt ja til at åbne Havnens dag, og han blev bragt til stedet af Nibe Roklubs »Morgenhold«, i klubbens 61-årige 4-årers gamle inrigger med oprindelig rigning. Thorvald Odgaard blev modtaget på havnens slingers af Nibe Baadelaugs formand Ove Gade og gaster fra Nibe Marineforening.
Thorvald Odgaard fortalte om sine drengeår omkring fjorden, om hvordan den miljømæssige indsats nu har givet en ren fjord, men også at han ønsker dyrkningen af korn og afgrøder i større afstand fra fjorden – kort sagt, at der igen kommer ålegræs i Limfjorden.
Endelig omtalte Thorvald Odgaard sin skulptur Fjordkonen, som er en hyldest til de kvinder der gennem tiden har tilberedt mangen et godt og varieret måltid ud fra fangsten fra fjorden.
Det store publikum hyggede sig nogle timer og mange blev klogere på interesserne omkring Limfjorden og havnen i Nibe.
Læs mere i onsdagens udgave af den trykte Nibe Avis.
Nibe Avis, opdateret 2. juni 2009

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"