Æg kaldt tilbage efter rottefund

Af Ture Damtoft, Lørdag, 25/07/2020 09:30

HIMMERLAND: Har man købt æg fra "Landsby Æg" i Hobro, skal de smides ud eller leveres tilbage.

Æggene er både solgt via detailbutikker - herunder muligvis i Vesthimmerland - og direkte til forbrugere via stalddørssalg hos ægpakkeriet i Hobro.

Hvilke detailshandelsbutikker kan Fødevarestyrelsen ikke oplyse, fordi ejeren af "Landsby Æg" endnu ikke har udleveret en liste over de butikker, han har leveret til.

- Det er butikker i lokalområdet, men vi kan ikke udelukke, at der er blevet leveret æg i et større område, oplyser Fødevarestyrelsens pressetjeneste.

Campingpladser og mindre butikker og kiosker har muligvis fået leveringer fra ag-pakkeriet i Hobro.

Det var fund af rottelorte og en død rotte hos "Landsby æg" i Hobro, der fredag førte til, at Fødevarestyrelsen lukkede stedet.

Lukningen blev meldt ud omkring kl. 20.

Landsby æg blev lukket med det samme, efter at Fødevarestyrelsens Rejsehold bl.a. fandt adskillige rottelorte på gulve og de borde, som æggene lå på, papbakker med bidemærker fra rotter og en død rotte under en palle med æggeemballage.

- Hygiejnen hos ægpakkeriet var så ringe, at vi vurderer, at det potentielt kan være farligt for forbrugerne at spise æggene. Derfor vil vi opfordre forbrugere, som har æg stående i køleskabet, til at tjekke, om de stammer fra Landsby Æg, siger Henrik Larsen, tilsynsførende i Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Æggene fra æggepakkeriet er mærket med et klistermærker, hvor der med gul skrift står "Landsby æg".

Har man spist æg fra Landsby æg og udviklet sygdomssymptomer som f.eks. høj feber, hovedpine eller muskelsmerter, skal man kontakte egen læge.

Forbuddet mod salg fra æg-pakkeriet gælder, indtil Fødevarestyrelsen vurderer, at det kan blive ophævet. Virksomheden får derudover en bøde for markedsføring af farlige fødevarer.