”Skatteøen” - alle sejl sættes til i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 23/01/2019 08:10

AARS: En stor gruppe gymnasieelever fra Vesthimmerlands Gymnasium og HF tilbringer en stor del af deres weekender i denne tid i Vesthimmerlands Musikhus Alfa. I selve koncertsalen er det en lille gruppe, der har travlt med at bygge scenografien op, der både skal illudere et engelsk kroværelse og et sørøverskib.

Bl.a. har elev Morten Lyngby, 3x, været i gang med at sy et sejl. Jo, alle sejl sættes til, for at kulisserne kan være klar til gymnasiets opsætning af Sebastian og Preben Harris’ berømte musical over Robert Louis Stevensons udødelige roman ”Skatteøen”, og ensemblet bag ”Skatteøen” glæder sig til at vise publikum deres fortolkning af den klassiske historie.

Forestillingen vises fredag den 1. februar og lørdag den 2. februar.

I disse dage øves der, og rundt omkring fra forskellige lokaler i musikhuset høres der musik og sang. Musicalorkestret er ved at have Sebastians kendte sange på rygraden, men nu øves der på livet løs med solister og kor. Om en uges tid bliver selve teaterarbejdet intensiveret, når den indkaldte professionelle instruktør, Lilje Windbirk, der bl.a. instruerede sidste års Fyrkatspil i Hobro, kommer til. Hun har den udfordring, at pigerne er i overtal på gymnasiet, så man vil få nogle alternative sørøvere at se i forestillingen. Også en anden hovedrolle, drengen Jim Hawkins, spilles af en pige, nemlig Astrid Kortegaard Becher fra 2t. Om sin rolle siger hun:

Mafia-kaptajn

- En mafialignende kaptajn dør af druk på den kro, Jims familie ejer, men inden han dør, hører Jim om et søkort over en skatteø, kaptajnen er i besiddelse af. Kroen angribes af kaptajnens forhenværende skibskammerater, og i kampens hede finder Jim skattekortet, som han bringer hen til en læge, der er en slags faderfigur for ham. Sammen med lægen Livesey og godsejeren Trelawney begiver han sig ud på en skattejagt på skibet Hispaniola. Desværre viser det sig, at den charmerende etbenede skibskok Silver, som Jim ser op til, også er ude efter skatten og tilmed er tidligere sørøver. Nu udvikler opholdet på skatteøen sig til en desperat kamp på liv og død mellem de gode englændere og sørøverne. Hvordan det ender, skal ikke røbes her, men Jim bliver mere og mere selvstændig under opholdet på øen.

Astrid Kortegaard Becher føler sig godt rustet til at spille rollen som Jim. Hun har gået på musikefterskole, og allerede sidste år var hun med som cellist i gymnasiets teaterkoncert med Tim Christensen. I ”Skatteøen” skal hun også være solist i et par af de iørefaldende sange. Bl.a. i ”Ved verdens ende” og ”Hispaniola”. Til spørgsmålet om, hvorfor hun gider at bruge så meget af sin dyrebare fritid på musicalarbejde, svarer hun med et smil, at det giver så meget. Bare det at være en del af fællesskabet på gymnasiet på tværs af forskellige årgange og studieretninger.