12 testet positive for covid-19 på Solvang i Aars

Af Torsten Hansen, Mandag, 06/04/2020 14:22

AARS: Hidtil er kun få blevet testet, hvis de viste milde symptomer på covid-19. Nu er den mulighed blevet ændret - særligt inden for plejesektoren.

Det har ført til, at der hen over weekenden er blevet konstateret 12 tilfælde på Plejecenter Solvang i Aars.

- Vi har udnyttet den mulighed, at vi nu kan få testet personale og beboere, der har udvist symptomer. Det har ført til, at vi har testet i alt 28 ansatte og fundet 9 smittede. Samtidig har vi testet 14 beboere og fundet 3 positive, siger Anne Krøjer direktør for Sundheds- og Kulturforvaltningen, der også nu er med i beredskabsgruppen omkring covid-19.

Heldigvis har alle de 12 positive kun milde symptomer på covid-19, så ingen af dem er indlagt.

- Det er heldigvis relativt fredeligt, men vi gør alt for at stoppe smittespredningen, understreger Anne Krøjer.

Personalet er sendt hjem. Nogle har været sendt hjem allerede inden testen, og nogle af dem er allerede ved at blive raske. De tre beboere er sat i isolation i deres lejligheder, og personalet der servicerer dem skal bære værnemidler.

Der er i alt 70 ansatte på Solvang, men det er kun personer der har udvist symptomer der er blevet testet. På samme måde er ingen blevet testet på kommunens øvrige plejecentre, da ingen der har udvist symptomer.

- Vi har fulgt sundhedsmyndighedernes anvisninger, og de er stadig, at det kun er personer der har udvist symptomer der bliver testet, forklarer Anne Krøjer.

For en uge siden blev en beboer fra Solvang indlagt. Beboeren blev testet positiv for covid-19. Beboeren døde kort efter, men dødsårsagen var en anden sygdom. Dog gælder det, at hvis en person er testet positiv inden for 30 dage før dødsfaldet, så tæller personen med i dødsstatistikken for covid-19.

Kommentarer
jan justesen

jeg kan kun se en ting i det her flere værnemidler der må ikke spares og så skal vi følge who s anbefalinger nemmelig at vi skal teste voldsom mere for at indæmme smittede og bestemt ikke flokimmunitet, da vil der dø voldsomt mange af vores ældre befolkning + deabetes og lungesyge kræftsyge i forløb med dårlig imunforsvar hjertesyge mettes politik duer ikke der vil dø for mange.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"