Af Torsten Hansen, Torsdag, 08/09/2022 10:28

Højt humør selv om regnen begyndte samtidig med løbet

AARS: Startstedet og startbuen var ændret til årets Kimbrerfestløb i Aars.

Starten skete i år foran Spar Nord, blandt andet fordi Kimbrertorvet er afspærret. Samtidig var startbuen i år rød og ikke sort, som den har været i flere år.

Løbet fejrer i år 40 års jubilæum, men det var ikke derfor, der var sket ændringer, og ud over de to ændringer, så var næsten alt som det plejede.

Humøret var højt, der var mange mennesker og området omkring startstedet var hegnet ind.

Der var ikke færre end 1462 tilmeldte, og kun meget få mødte ikke op til start, så hvis ikke det er en rekord for løbet, så er det meget tæt på.

Hovedparten foretrak fem kilometer ruten. Over 1100 var tilmeldt den del. Mange valgte dog at tage turen med ro og hygge sig. I alt gennemførte 933 fem kilometer ruten.

Det var helt sikkert ikke fordi folk løb forkert, at ikke alle gennemførte.

Arrangørerne havde sørget for, at der var farvemarkeringer rundt på ruterne til de tre forskellige længder på løbsruterne, og skulle nogle være i tvivl, så kunne blot se på egen mave, hvor farven fremgik.

Desværre begyndte det at regne kort før løbet blev skudt i gang, men det gjorde ikke noget. Alle bevarede humøret.

Den korte rute One Mile blev sendt afsted sidst, men netop fordi den er kort, så varede de ikke længe inden de første var i mål. Første løber i mål var Dennis Kjærsgaard, der havde sin hund med. De kom over målstregen i tiden 7.30.

Derefter blev der ved med at komme løbere fra One Mile i mål. I alt 225 gennemførte den distance. Det betød også, at løbsspeakeren havde lidt svært ved at se, hvornår den første løber kom i mål på fem kilometer ruten og ikke mindst på 10 kilometer ruten.

Vinder på One Mile hos kvinderne var ifølge tidtagerne Freja Vestergaard Mortensen i tiden 8.52. Hun kom over målstregen som første kvinde. Men Emilie Kristensen løb faktisk i tiden 8.39 (nettotid), hende bruttotid var 8.56.

Forskellen skyldes, at der måles på to måder på alle distancerne. Der måles fra startskuddet lyder til løberen er over målstregen (bruttotid). Men der måles også på tiden fra løberen passerer målstregen/startstregen ved start og til samme løber igen passerer målstregen (nettotid). Forskellen opstår, fordi der er så mange løbere, og nogle begynder langt nede i rækken, og kommer derfor først frem til den egentlige startlinje efter flere sekunder.

Først over målstregen på fem kilometer var således Christian Laursen i tiden 17.39. Sofie Hintz var første kvinde i 22.05.

På 10 kilometeren vandt Jonas Gelardi Madsen i tiden 35.05. Louise Hagh var første kvinde i tiden 43.09.

Den nye konkurrence One Mile stafet havde ikke den store tilslutning. Tre hold af tre personer var tilmeldt. Alle tre hold bestod af elever fra HEG. Vinder blev HEG 3, der bestod af Simon Fløj Thomsen, Jacob Andersen og Mathias Andersen. De løb i samlet tid 18.36.

I anledning af 40 års jubilæet for løbet blev der uddelt mange ekstra præmier. De blev udtrukket tilfældigt. Hvis en løber hørte en fanfare, når han eller hun kom i mål, så var der ekstra præmie. Fanfaren lød meget ofte.