22 lastbiler med sneplove kører tre gange om dagen

Af Torsten Hansen, Fredag, 03/12/2021 12:40

Bil og sneplov kørte frontalt sammen onsdag

VESTHIMMERLAND: Snestormen, mere sne og det kolde vejr har dækket Nordjylland i et tykt hvidt tæppe. Den slags kræver en ekstra stor indsats fra Driftsafdelingen hos Park og Vej i Vesthimmerlands Kommune.

Driftsleder Henrik Grøn Jensen har derfor ikke mange ledige øjeblikke i denne tid.

- Vi kører med alt det vi har. Lige øjeblikket kæmper vi med at få den fastkørte is væk. Vi har lagt salt ud, for at få isen til at løsne. Efter nogle timer skraber vi igen, forklarer Henrik Grøn Jensen.

Driftsafdelingen råder over 22 lastbiler med sneplov. De kører så meget det er muligt. Selv om mange på sociale medier har givet udtryk for, at de aldrig ser sneplovene.

- Det er meget deprimerende at lytte til. Vi gør alt vi kan, samtidig skal vi også være forsigtige. Det kan være meget svært og farligt at køre med en sneplov, når der er tæt trafik. Derfor kører vi en del om natten, hvor der er knapt så mange biler på vejene. Men så er vejene klar til bilisterne om morgenen, forklarer Henrik Grøn Jensen.

Risikoen ved at køre og skrabe sne blev understreget onsdag, hvor en bil og en sneplov ramte hinanden frontalt.

- Bilen skred direkte over i sneploven. Den slags er meget farligt, fastslår Henrik Grøn Jensen.

Ud over at køre med sneplov, så har Driftsafdelingen spredt over 500 ton salt siden snestormen satte ind.

- Det er meget. Vi kører tre gange om dagen, så det bliver til noget. Derfor har vi også bestil 500 ton mere til levering på mandag, forklarer Henrik Grøn Jensen

På en normal vinter bruges der 2000 til 2500 ton salt i kommunen. Det svarer til den mængde Driftsafdelingen kan have på deres lager.

- Det er sjældent vi har behov for at købe salt inden jul. Men det skal vi i år. Vi har dog mere end 500 ton på lager endnu, men det er bedst at være på forkant, forklarer Henrik Grøn Jensen.

Driftsafdelingen har opdelt kommunens veje i tre klasser, hvoraf villaveje er i nederste klasse. De bliver dog også serviceret, og her sker det blandt andet i dagtimerne.

- Alle steder kæmper vi med fastkørt sne. Heldigvis ser det ud til at vi får lidt tøvejr, det håber vi på, lyder det fra Henrik Grøn Jensen.

De 22 sneplove har alle ruter der er mellem 50 og 75 km lange, så det tager tid fra de begynder, til de kan tage turen igen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"