5000 test om ugen

Af Torsten Hansen, Onsdag, 24/02/2021 08:00

Kommunen skal muligvis ansætte 25 podere til test på skolerne

VESTHIMMERLAND: Genåbningen af samfundet betyder store opgaver for kommunerne.

- Hvis vi får lov til at genåbne skolerne for elever til og med 10. klasse, så vil det betyde, at vi skal foretage cirka 5000 test om ugen på elever og personale på skolerne, siger Morten Lund, direktør for børne- og arbejdsmarkedsforvaltingen i Vesthimmerlands Kommune.

Udtalelsen faldt tirsdag formiddag, hvor det endnu ikke lå klart, hvad der kom til at ske i forbindelse med genåbningen. Men muligheden for åbning af skoler i Nordjylland var bragt frem af sundhedsminister Magnus Heunicke.

- Vi kender ikke den opgave, vi skal løse, men vi tilrettelægger ud fra de meldinger vi får, uddyber Morten Lund.

- Skolerne er klar til at tage de større elever ind, hvis det er det de skal. Nu skal vi planlægge testdelen. Det handler om, vi skal have etableret testteams på skolerne. Jeg forestiller mig ikke, at det bliver skolelærere og pædagoger der skal foretage testene. Vi kigger på andre grupper. Det kan være via jobcentret, hvor der går nogle ledige fra sundhedssektoren, siger Morten Lund.

Allerede nu testes lærerne hos de små klasser. Til den opgave har kommunen uddannet medarbejdere fra Ung Vesthimmerland og nogle livreddere.

- Det er uklart, hvornår vi kan nå at blive klar til en åbning. Det er vigtigt, at vi har alt uddannet personale klar til at teste, inden vi åbner. Jeg vil vurdere, at det er lige optimistisk nok at kunne være klar til 1. marts. Vi starter ikke op før vi er trygge ved, at vi kan løse opgaven, understreger Morten Lund.

Lige nu vurderes det, at der skal bruges 24-25 podere.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"