Aars’ bedste billardspiller havde kniven for struben

Af Ture Damtoft, Onsdag, 15/01/2020 10:15

Henrik Jensen går efter kvalifikation til DM på hjemmebane

BILLARD: Det blev en flot start på året for elitespilleren Henrik ”Hønse” Jensen der er i weekenden spillede sig i finalen om Danmarksmesterskabet.

I individuelt kegler i Mesterrækken, som er den næstbedste, mødte han tre modstandere fra hhv. Odense, Sydfyn og Troldhede billard-klubber.

Kun to kunne komme i finalen og efter nederlag i første kamp, så det ikke lovende ud for Aars kegle-tageren, der satser benhårdt på kvalifikation til Danmarksmesterskaberne i elite-rækken til april, hvor Aars Billardklub er vært.

- Det hang i en tynd tråd efter nederlaget, og anden kamp var meget tæt. Jeg var nødt til at spille godt i den sidste kamp, og jeg fyrede min bedste kamp nogensinde af. Jeg kunne have lukket kampen i to indgange og haft et gennemsnit på 350, men der var nogle små fejl, fortæller Henrik Jensen.

Den tredje kamp blev istedet lukket i fjerde indgang, og dermed blev gennemsnittet på 175, kvalifikationen til finalen om Danmarksmesterskabet i den næstbedste række sikret og jubelen kunne bryde ud.

- Jeg var helt oppe at køre, og det var rart at se så mange tilskuere, der råbte tillykke. At have kniven for struben og så det lykkes og går op i en højere enhed på den måde, siger Henrik Jensen og lader sætningen hænge.

Faktisk har han kun tilmeldt sig Mesterrækken for at få kamptræning.

Det er nemlig Eliterækken, der er det store mål, og hvor han i 2019 deltog for første gang med en 12. plads som resultat.- Det her er et skridt på vejen til at komme i god form. Jeg træner fire-fem gange om ugen for at sikre mig kvalifikation til DM i eliterækken, så det hele har ligge fået et nyk op i indsats. DM var måske lidt overvældende sidste år, men nu har jeg lidt erfaring at trække på, hvis jeg kvalificerer mig, siger Henrik Jensen. Næste skridt i kvalifikationen, så Aars kan få en spiller med til DM på hjemmebane, er i Kolding i weekenden, hvor kvartfinalen spilles.

Betydningen for klubben bliver ikke undervurderet af formanden.

- Det har uvurderlig betydning for os. Det er der, det sner, og han leverede en fantastisk indsats. Nu skal vi jo ikke lægge for meget pres på Henrik, det klarer han selv, men det ville betyde virkelig meget for klubben at have en spiller med til DM, som vi glæder os til at holde til april, siger Mikael Toft.

Andre kampe

Udover den individuelle kamp har fem hold været i kamp.

Klubbens andethold i 3. division spillede dobbeltkamp på udebane mod Sæby. Holdet kunne drage hjem med 3 af 4 mulige point efter at have vundet én kamp og spillet uafgjort.

I det første opgør vandt Jan Bjørn (71,34 i gennemsnit), Flemming Raun og Lars Boje Nielsen deres kampe, mens det i andet opgør var Flemming Raun og Lars Boje Nielsen som vandt deres kampe.

Der er spillet en enkelt kamp i serie 3, hvor serie 3.5 hjemme har spillet uafgjort 4-4 mod Arden 2. Jørgen Bollesen og Kaj Lykke Jensen sørgede med deres sejre for det 1 matchpoint til holdet.

I Old Boys rækken har tre hold været i kamp. OB.3 var på besøg hos topholdet Arden 1 og her blev det til en suveræn 8-0 sejr til hjemmeholdet.

OB.5 spillede uafgjort 4-4 med Viborg 7 på udebane. Jens Kragh og Erling Bertelsen vandt deres kampe.

OB.8 kunne drage hjem med 2 matchpoint efter at have besejret Arden 2 med 6-2. Dennis Post, Ebbe Helenius og Erik Kvist vandt deres kampe.

På lørdag, 18. januar tages der hul på anden del af rafleturneringen i Aars Billard Klub.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"