Aars Badmintonklub skal videre efter mandatsvig

Af Ture Damtoft, Onsdag, 18/01/2023 08:00

BADMINTON: Formanden for Aars Badmintonklub fik en tumultarisk start på posten.

Jacob Nielsen blev formand i begyndelsen af november. Kort tid efter meldte den nu tidligere kasserer sig selv og indrømmede et mandatsvig for godt 100.000 kroner.

Han havde ganske enkelt taget af kassen.

Årsagen kender formanden, men ser ingen grund til at hænge nogen ud i medierne.

Jacob Nielsen går dog så langt som til at sige, det er i den mildere ende af de problemer, man kunne forestille sig lå bag mandatsviget.

- Nu er sagen i stand by. Vi afventer politiets efterforskning, men vi ønsker at inddrive pengene og håber at få dem tilbagebetalt over en afdragsordning. Af hensyn til ham, politiets efterforskning og bestyrelsens virke kommer der ikke mere i sagen fra Aars Badmintonklub for nuværende, siger formanden.

Det er bare lidt svært helt at slippe sagen, for han har også medlidenhed med den tidligere kasserer og håber på en mild straf, fordi han meldte sig selv.

Men der skal sættes et foreløbigt punktum eller i hvert fald en tankestreg, indtil politiet har færdiggjort deres efterforskning og anklagemyndigheden beslutter, om der skal rejses tiltale. Nu handler det om at komme videre i badmintonklubben.

Det begyndte med orienteringen til medlemmerne om mandatsviget.

- Det rystede de fremmødte, men så rykkede vi sammen i bussen. Jeg har fået positive og anerkendende kommentarer om vores håndtering af sagen. At det er rystende, men at vi har gjort et godt arbejde i bestyrelsen, siger Jacob Nielsen.

Tillidsbruddet er næsten det værste. For det trækker spor fremadrettet, og der bliver muligvis ændret på vedtægterne i klubben, så både formand og kasserer skal fremvise en ren straffeattest.

- Vi kan aldrig sikre os selv 100 pct. Foreningsarbejde skal bygge på tillid, retskaffenhed og ordentlighed. Det er mit mantra og vejen frem, og det er meget tydeligt, når vi mødes i bestyrelsen, at det er det, vi arbejder ud fra, siger Jacob Nielsen.

Heldigvis er klubbens økonomi solid, og de tre bestyrelsesmedlemmer er ved at lave regnskab og få et overblik inden generalforsamlingen i Aars Badmintonklub sidst i februar, men det er ikke penge, der mangler mere end flere frivillige.

- Der er mange gode kræfter i klubben til at sikre driften, men vi har brug for mere frivillighed, siger Jacob Nielsen og siger dermed det samme som i stort set alle andre foreninger og klubber.

- Mangelen på frivillig er vores største udfordring. At få medlemmerne til at bidrage med tid og hænder til aktiviteter. F.eks. til Kimbrerfesten hvor vi har frivillige med, jo flere timer vi kan bidrage med, jo større del af overskuddet får vi også.

Vi lever alle et travlt liv, men foreninger som Aars Badmintonklub kan ikke overleve uden frivillige kræfter, siger Jacob Nielsen.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"