Aars Boligforening bygger i Haverslev

Af Ture Damtoft, Onsdag, 06/07/2022 08:20

HAVERSLEV: 18 nye boliger på 89,5 kvm. i gennemsnit.
Går det som Aars Boligforening og politikere og borgere i Haverslev ønsker, kan det første spadestik blive taget i sommeren 2023.
Tegninger er klar, grundkapitalen på 2,7 mio. kr. på plads og nu mangler der at blive vedtaget en ændring af lokalplanen for Haverslev.
Nærmere bestemt for området på Amtoften, der er udlagt til parcelhuse, hvor det skal godkendes der kommer ni dobbelthuse i én etage.
Gør det nemt
Aars Boligforening får ros af byrådsmedlem Peter Hjulmann for at engagere sig i projektet.
- Det har været svært at få boliger til Haverslev. Vi talte med et andet boligselskab, men det kom der ikke noget ud af, selvom der ikke var nogle ledige boliger i Haverslev. Aars Boligforening gik med i drøftelser med det samme, og der har været stor velvilje hos alle parter. Også i Rebild byråd, hvor vi er enige om, at det er godt med en spiller mere og mere konkurrence på området siger Peter Hjulmann.
Den positive indstilling fra både politikere og administrationen i Rebild Kommune får ligeledes ros fra direktøren for Aars Boligforening.
- Det gør det nemt for os, at komme til byen og over kommunegrænsen. Vi har også haft god kontakt med embedsmændene, som siger, man har besluttet, at der skal bygges 18 almene boliger. Det kræver en ændring af lokalplanen, men med de positive tilkendegivelser vi har fået, tror jeg på, det også lykkes engang i løbet af efteråret. Derefter skal projektet udliciteres, og så håber vi på, at kunne gå igang i løbet af sommeren næste år, siger Brian Larsen.
Det samlede projekt er på 34,2 mio. kr.
De 18 boliger bliver en blanding af to- og treværelses med carport, et fællesområde, en lille legeplads og en basketball bane ifølge de nuværende planer.
Børnefamilier
Boligerne skal kunne tilbydes til både børnefamilier og dem, som tænker på at flytte i noget mindre.
F.eks. Anni Hyldgaard og hendes mand Carsten.
- Jeg regner med, vi skal være de første, der flytter ind, siger Anni Hyldgaard med et lille smil.
Hun har om nogen kæmpet for fornyelse i Haverslev. Først med det store hal-projekt - som hun stadig kæmper for at realisere inden årets udgang, så med at få en læge til byen og nu også med at få opført nye boliger.
- Personligt vil vi gerne i noget nyt og moderne, hvor der ikke er så meget at passe. Generelt kan vi se, der er efterspørgsel på boliger, og jeg er optimist, så jeg tror på, vi kan få en nuanceret tilflytning, så der også kommer børnefamilier. Det ligger jo lige ved siden af skolen, og i et område, hvor der ikke er meget trafik, siger Anni Hyldgaard.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"