Aars-butik tog initiativ til at hjælpe Danmarks børn

Af Ture Damtoft, Torsdag, 03/01/2019 12:00

AARS: Bog & Idé i Aars og Støvring var de første, og siden har det bredt sig lidt. Vi taler om legetøj købt i de nu konkursramte butikker Fætter BR og Toys’R’Us.

Alle butikkerne lukkede dørene for sidste gang nytårsaftensdag, og der var mange, som ikke nåede at bytte deres gaver.

Allerede lørdag, 30. december kunne man læse på Bog & Idé Aars’ facebookside, at de i hele januar tilbyder at bytte til andet legetøj eller udstede et tilgodebevis.

Det har spredt sig, og ejer Claus Kirstein er blevet en smule overvældet over reaktionerne.

- Vi satte det hele igang og havde ikke forestillet os, at det ville skabe så meget røre. Det er da træls for børnene, at stå med gaver de ikke kan få byttet. Vi gør det for at hjælpe folk, men vi har da fået meget goodwill, siger Claus Kirstein.

Allerede om lørdagen meldte afdelingen sig i Bogense på holdet, og siden er butikken i Nykøbing Falster kommet til. Nytårsdag talte Claus Kirstein med kædedirektøren, og nu er der blevet sendt en opfordring til alle Bog & Idé butikker om at gå med til at bytte gaverne.

- Jeg ved ikke, hvor mange der går med, men jeg har udarbejdet nogle skemaer, som skal gøre det overskueligt. Vi tænkte også på gavekort og samlemærker, men det bliver for kompliceret. Havde man tænkt sig lidt mere om, var det måske ikke den bedste idé. Det kan komme til at koste penge, hvis det ikke er mærkevarer, vi har i sortimentet. Men folk kan komme og bytte varerne, og hvad vi gør med dem bagefter, det finder vi ud af, siger Claus Kirstein.

Kunderne skal medbringe en bon på varen, hvis ikke der er prismærke på.