
Sushikokken gennem 23 år Dunjie Durmiendo og ejer Mads Lange - ham til højre i billedet.
Aars får lidt japansk over sig
Af Ture Damtoft, Fredag, 15/11/2024 14:12
AARS: Onsdag får Aars et nyt spisested, når Sushi Mania i Bymidten åbner dørene og deler 200 bokse med sushi ud.
Bag forretningen står Mads Lange og i køkkenet står Dunjie Durmiendo fra Filippinerne, der har været sushi kok i 23 år og tidligere har arbejdet på store hoteller i bl.a. Dubai.
- Arbejdsforholdene i Danmark er bedre, i Dubai var det hver dag i 12-14 timer. Her i Danmark kan jeg også være sikker på at få de bedste råvarer, og vi har et godt forhold til hinanden, siger Dunjie Durmiendo med henvisning til chefen, der sammen med Dunjie og sin svigerfar er ved at gøre lokalerne klar til åbningen.
- Aars får en klassekok af den anden verden, siger Mads Lange.
Det ser en smule kaotisk udi lokalerne, som det skal i den fase, men køleboksene er klar, og de første råvarer er blevet leveret.
- Vi får de første skilte op fredag eftermiddag, og mandag og tirsdag er det de sidste småting, der skal på plads, så vi er klar onsdag, siger Mads Lange, der åbnede sin første Sushi Mania i Aalborg for 15 år siden.
Ved læseren det ikke, er sushi japanske retter af kunstfærdigt udskåret rå fisk eller skaldyr og marinerede ris, og Sushi Mania byder også på "crispy chicken".
- Dengang, vi åbnede den første, var kunderne meget forsigtige, men i dag er det både de helt unge og de lidt ældre, som gerne vil have sushi. Alle er blevet vant til det, og vi leverer både til fødselsdage og konfirmationer, så det er også fest mad ligeså meget som en lækker frokost. Jeg har 18 sammen med mine to kompagnoner, men den her i Aars åbner jeg for sig selv, for jeg har to tjent mine lommepenge som barn i Aars og vil gerne tilbage til byen, og så tror jeg rigtig meget på, at vi kan få en fornuftig forretning her, siger Mads Lange.
Ordet er dit