Aars-forening vil have børn ud i naturen

Af Ture Damtoft, Onsdag, 07/04/2021 08:00

Få en naturoplevelse med legende ræveunger

AARS: Foreningen Himmerland UNO har set dagens lys i Aars.

Formålet er at få en masse børn med på at komme ud i naturen og få en masse oplevelser, motion og frisk luft.

- Vi var nogle stykker, som går i skoven hver anden dag, og vi kom til at snakke om, at det kunne være godt at få nogle børn med, i stedet for at de sidder og ser på computeren. Vi laver ruten, og børnene får en lille rygsæk til en flaske vand, noget frugt og måske en ekstra trøje, og så er der voksne med hele vejen, fortæller formand Allan Brainer.

Han arbejder som motorcykel kørelærer, men kimen til ideen kom til dels fra et tidligere job, hvor han arbejdede som leder af et uddannelsescenter med forløb for voksne.

- Der gik vi nogle gange ture, og engang imellem havde de deres børn. 10 år senere kom et af de børn op til mig en dag og fortalte, at han aldrig havde glemt den tur, hvor vi en morgen sad og holdt pause ved en rævegrav og ræveungerne, der kom ud og legede. Det er den slags uforglemmelige oplevelser, vi gerne vil give, og forhåbentlig får børnene også nogle nye venner, siger Allan Breiner.

Trygge forhold

Foreningen har otte naturledere, og alle er der hentet børneattest på, så forældrene kan følge sig trygge.

- Vi har fuld forståelse for, at forældrene måske vil have lyst til at være med en gang eller to for at sikre sig, at der er gode og trygge forhold, inden man slipper børnene fri, siger Allan Breiner.

Foreningen vil nu lave opslag til skolerne i Vesthimmerlands Kommune, men første tur med de første seks børn er planlagt.

Den bliver i Rold Skov søndag, 11. april, hvor der er planlagt en rute på omkring syv kilometer.

- Det er i stille og roligt tempo, og vi holder nogle pauser undervejs. Børnene skal være mindst otte år og selv kunne klare et toiletbesøg i skoven, men ellers skal vi nok passe på dem. På turen komemr vi forbi røverhulen og hestegraven og slutter ved et udsigtstårn, hvor vi slapper af, får en kop kakao og snakker om turen. Vi glæder os helt vildt. Vi er allesammen engagerede mennesker, og jeg vil gerne garantere en god naturoplevelse; også hvis det skulle regne, for så har man bare den rigtige påklædning på og nogle presenninger med, så vi kan komme i læ, når vi skal holde pause, siger Allan Breiner, der dog ikke helt vil garantere, at de ser legende ræveunger.

Der er også oprettet en støtteforening for Himmerland UNO, hvor man kan give bidrag til foreningens udgifter, så børnene ikke selv skal betale.

Aars Radio & Fjernsynsforening har givet et bidrag på 22.500 kr. for at hjælpe foreningen igang.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"