Aars Håndboldklub fik ikke lov at kæmpe for oprykning

Af Ture Damtoft, Torsdag, 23/04/2020 08:17

HÅNDBOLD: Træner for Aars Håndboldklubs førstehold i 2. division havde håbet på at få lov at kæmpe om oprykning.

Det så svært ud i rækken, men andenpladsen - som holdet har indtaget i stort set hele den nu nedlukkede sæson - ville have betydet kampe om oprykning til 1. division.

- Det er lidt uforløst. Vi håbede på at få chancen, men DHF har bestemt, at der kun er direkte oprykning og nedrykning. Så, vi ender på en flot andenplads efter en rigtig flot sæson, siger Claus Sevel.

En sæson hvor han og hjælpetræner Klaus Westergaard kun har fået ros fra alle i klubben over deres indsats.

En indsats som har betydet flot og underholdende håndbold på en - til tider - godt fyldt hjemmebane i Idrætscenter Østermarken, og hvor spillertruppen er blevet maksimalt udnyttet.

Der er kamp om hver position, og den kamp, håber Claus Sevel, bliver større frem til næste sæson.

- Vi har afholdt spillersamtaler, og indtil videre er alle fra truppen med ombord til næste sæson, lige med undtagelse af vores venstre fløj Mads Thomsen, der skal aftjene værnepligt. Vi får et par bagspillere fra Randers og Aalborg U19 holdene til prøvetræning, og stregspiller Martin Vemmelund, der spillede U16 i Aars, kommer også til prøvetræning. De skal prøves af, og det er en gensidig proces, hvor de også skal prøve os af, og vi sammen skal se på, hvordan de kan passe ind i truppen, siger Claus Sevel, der forventer besøg af yderligere to-tre spillere, uden at han vil give detaljer på nuværende tidspunkt.

Presset tid

Prøvetræningen kommer dog til at vente lidt endnu. Indendørs træning og især i en kontaktsport som håndbold vil ifølge sundhedsmyndighederne være lukket ned mindst indtil maj.

Sommertræningen skulle snart gå igang. Nu bliver det lidt presset at få tid til at se eventuelt nye spillere an. Claus Sevel lover at gå i tæt dialog med alle nye såvel som nuværende spillere omkring deres chancer for spilletid i den kommende sæson.

- Det hele er på venteposition, og det er en skam, at vi ikke kan få det afklaret tidligere. Jeg tror, det bliver en mærkelig opstart til september, og nogle spillere kan måske blive fanget med for mange løfter om spilletid. Vi prøver at være 100 pct. ærlige med spillerne om deres chancer, vi har bare lidt kortere tid til at få det afklaret, end vi plejer at have, siger Claus Sevel.

Lokale gutter

Han er ret sikker på, at konkurrencen om pladserne i førsteholdstruppen bliver større.

Andetholdet er efter en flot sæson rykket op i 3. division, og der er nogle spillere, som det kan blive svært at overse til førsteholdet.

- Der bliver nok lidt mere tryk på tingene, og det er med til at gøre spillerne skarpere. De fleste trives i et konkurrencemiljø, og vi vil være ærlige med at fortælle spillerne, hvor de står. Nogle er lokale gutter, som har været i klubben hele deres liv, og de fortjener, at vi behandler dem ordentligt, siger Claus Sevel.

Han glæder sig ligesom alle håndboldfans, til sæsonen forhåbentlig går igang igen til september - og forhåbentlig med tilskuere.

Ikke mindst ser Claus Sevel frem til lokalopgør mod Aalestrup, som rykkede op i 2. division. Og målsætningen efter den flotte forkortede sæson må være oprykning.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"