Aars IK er stadig for flinke

Af Ture Damtoft, Onsdag, 23/06/2021 09:00

FODBOLD: Sidste kamp på hjemmebanen Sondrup Park blev med 300 tilskuere i lokalopgøret mod Hornum, og Aars Idrætsklub vandt 3 - 1.

En placering som nummer fire i puiljen kunne have betydet kampe om nedrykning, men de syv sejre, to uafgjorte og dermed 23 point var nok til at sikre, at Aars IK spiller i Serie 2 igen til efteråret.

Til den tid skal den unge trup med en gennemsnitsalder på omkring de 21 være lidt mindre flinke, men træner Morten Freundlich er fuldt ud tilfreds med sæsonen.

- Der er ikke noget at komme efter overhovedet. Der var to kampe, hvor vi skulle have gjort det bedre, men i resten af kampene er jeg tilfreds med indsatsen. 23 point havde jeg købt inden sæsonstart. Vi lægger ligeså stille nogle lag på, og så skal de nok blive gode til at spille seniorfodbold. De har ikke helt lært at være seniorer endnu. Det er ikke altid nok at være de bedste til at spille fodbold, man skal også kunne stække de andre hold, og det er de metoder, de skal have lært. Det er nok det med ikke at begå fejl, og hvis man taber bolden så måske begå et frispark uden at save benene af nogen. Det er også en del af fodbold. Mine spillere de er stadigvæk for flinke, også når vi træner. De skal lære at være hårdere også i træning, og det kan man godt uden at blive uvenner, siger Morten Freundlich.

Han ser frem til igen at kunne lave sociale aktiviteter med holdet for styrke holdånden og give motivation til både træning og kampene.

- Vi skal flytte på motiveringen. Hvis de siger, de gerne vil være med, så skal de også passe deres træning og være klar til kampene. Jeg ville gerne kunne træne fast to dage om ugen, så ville vi helt sikkert kunne rykke os. Men vi skal også huske, det er breddeidræt og ikke det, de får penge for. Der er ingen tvivl om at den sociale del omkring fodbolden har også noget at sige. Hvis den del kører 100 pct., så er man nok også villige til at løbe de sidste meter inde på banen for hinanden, og det kan gøre forskellen mellem et nederlag og en sejr, så det skal vi arbejde på, nu vi har lov igen, siger Morten Freundlich.

Træningen går igang 2. august, og så er der sæsonstart ugen efter. En dato han vil arbejde på at få flyttet.

- Vores første træning er en træningskamp mod Gundersted 2. august, og første kamp er allerede 7. eller 8. august, og det vil jeg gøre alt for at få rykket. Sæsonstart i uge 31, hvor det stadig er industriferie er hul i hovedet. Vi kan stå og mangle 4-5 spillere, som stadig er på ferie, og det kan man ikke bebrejde dem.

Vi kan bare spille lidt senere i den anden ende af sæsonen. Der er kunstgræsbaner de fleste steder, og frosten plejer ikke at sætte ind for efter nytår mere, siger Morten Freundlich.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"