Aars IK kåret som regionens bedste klub

Af Ture Damtoft, Onsdag, 24/11/2021 09:00

FODBOLD: Det er var et par stolte repræsentanter for Aars Idrætsklub, der mandag aften var med, da kluben på Aalborg stadion blev kåret til at være Årets Fodboldklub 2021 i Nordjylland.

Centerleder Anders Christensen og næstformand, kasserer og træner René Carøe fik overrakt blomster, diplom, pokal og et stort banner, som nu skal hænges op på hjemmebanen Sondrup Park.

Prisen gik til Aars på baggrund af en indstilling fra Anders Christensen, og kåringen var selvfølgelig en overraskelse.

- Men jeg kunne da godt høre, da han læste de første par linjer op, at det var noget, jeg havde skrevet. Banneret skal op og hænge på vores altan ud mod bane 1. Der er rigtig mange, der har skrevet tillykke til mig, men jeg er så heldig at få penge, for det jeg laver. Der er over 100 frivillige i klubbens udvalg, trænere, holdledere, dem der passer vores baner og også forældrene, som kører til kampe og bager en kage engang imellem, og det er en stor fælles fortjeneste, at Aars IK har haft sådan et godt år, siger Anders Christensen.

Med kåringen kommer automatisk en indstilling til at blive årets klub i hele Danmark, men uanset hvad vil centerlederen kun have sin lille andel i æren.

- Der er rigtig mange, der har skrevet tillykke til mig, men jeg er så heldig at få penge for det jeg laver. Der er over 100 frivillige trænere, holdledere, dem der passer vores baner og også forældrene, som kører til kampe og bager en kage engang imellem og diverse udvalg, og det er jo vores alles fortjeneste, at Aars IK har haft sådan et godt år, siger Anders Christensen.

Siden årsskiftet er der kommet 158 nye medlemmer, hvor de 120 af dem er i børne- og ungdomsafdelingen. Det er sket via hårdt arbejde og stærke samarbejdsaftaler.

Aars IK er en del af ”Playmakers Inspired By Disney”, som i foråret 2021 tiltrak 40 piger i alderen 5-8 år, flere af dem er sidenhen begyndt i klubben. Der er et samarbejde med DBU Jylland-klubrådgiver omkring DBU's børnestrategi, så den bliver implementeret i klubben, og gennem en målrettet indsats har Aars IK formået at få efterskoleelever tilbage i klubben gennem tæt samarbejde på både pige- og drengesiden.

Fodbold og foreningsliv

Det er ikke kun fodbolden, der fungerer som en magnet i klubben.

Der er nemlig masser af aktivitetsmuligheder, der ikke kun handler om fodbold. F.eks. projekt Fredagshygge på stadion, som har til formål at skabe aktiviteter på anlægget hver fredag eftermiddag. Her bliver der bl.a. givet den gas med et godt gammeldags spil rundbold.

Og så fylder fællesskabet omkring foreningslivet generelt bare meget, som næstformanden fortæller.

- Kåringen var et kæmpe skulderklap ingen tvivl om det. Man er jo spændt på, hvordan DBU kigger på de tiltag, vi har lavet, og der er andre klubber i Nordjylland, som laver et stort stykke arbejde. Det er en kæmpe cadeau til alle vores frivillige og vores centerleder Anders, som får det hele til at spille i klubben og er med til at sætte tingene igang. Der har vi så også heldigvis nogle trænere og ledere i klubben, der griber bolden og er med på tingene. Det fungerer skidegodt. DBU spurgte, om vi spiser noget specielt i Aars IK. Det gør vi ikke, vi hjælper bare hinanden. Det er et rigtig godt eksempel på forenings Danmark, som vi er så stolte af. Om det så er fodbold, håndbold, skak, brydning eller noget helt andet, så er det noget unikt, vi kan tilbyde og skabe noget fællesskab og gode relationer, siger René Carøe.

Klubben gar nu omkirng 700 medlemmer i alderen fra tre til et par og 70 år. Fremtiden for klubben er god, men de skal følge med tiden og allerhelst få lidt mere moderne og større faciliteter.

- Vi skal være fremsynede og i udvikling. Tingene forandrer sig jo. Vi skal have en rigtig velfungerende organisation, og der er Anders en nøgleperson, som kan svare på alle spørgsmål og servicere de frivillige, når de efter en lang arbejdsdag kommer og skal træne ungdomshold og så bolde, udstyr og banen er klar. Vi gør det så nemt for de frivillige som muligt, så de også synes, det er sjovt at være med, for uden dem, fungerer det ikke, som DBU også sagde og som vi er helt enige i. Vi er inde i en god udvikling, og der er pres på nogle af dagene især med omklædningsfaciliteter. Vi har efterhånden et meget slidt klubhus, som vi kigger på, hvad vi kan gøre ved. Der skal vi nok have noget politisk opbakning, hvis det skal forbedres, men lige nu glæder vi os bare over et rigtig godt år, siger René Carøe.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"