Aars IK klar med stærkt trænerhold

Af Ture Damtoft, Onsdag, 01/12/2021 09:00

Ambitionen er spillerudvikling og oprykning til foråret

FODBOLD: Aars Idrætsklub har en målsætning om oprykning til Serie 1 i foråret.

Det bliver det nye hold i seniorafdelingens opgave.

Et hold der består af Morten Freundlich, Simon Lyngsø Jensen og den nye træner Kristian Skriver.

Han er skiftet fra Hornum, hvor han fik holdet op i Serie 2.

- Jeg har søgt at være en del at noget større, hvor jeg har flere spillere at vælge imellem. Jeg skal lige stikke en finger i jorden og lære klubben bedre at kende. Jeg tror ikke, jeg ved alt og er ikke bange for at sige min mening, og vi kommer til at diskutere alle de sportslige ting i trænerholdet, siger Kristian Skriver om, hvorfor han har skiftet til Aars.

Det næste år, skal han være træner for andetholdet, og derefter afløser han Morten Freundlich i indtil videre 2023 og 2024.

- Det er et drømme set-up, og vi bilder os ind, at vi har tre af de bedste trænere i landsdelen, siger Brian Tøttrup, der har været med til at sætte det nye hold.

Ambitionen om oprykning er dog op til spillerne.

Lidt for mange afbud til træninger og lidt for lidt intensitet i træningerne har været en udfordring.

- Vi skal holde alle tilfredse og sikre, der er et godt tilbud til alle. Det er vigtigt i en klub med flere seniorhold. Der skal være det rigtige tilbud på træningsbanen, siger Simon Lyngsø Jensen.

Med over 40 seniorspillere og tre hold til træning skal der være trænere nok.

Derfor skal Morten Freundlich og Kristian Skriver supplere hinanden og udvikle spillerne - derefter er det op til dem at tage lektionerne til sig.

- Jeg sammenligner det med skolen. Hvis børnene ikke vil lære noget, kan vi ikke lære dem noget. Her er det også op til spillerne at tro på, vi kan gøre dem gode, så vi kan vinde nogle fodboldkampe, siger Kristian Skriver og bliver suppleret af hans nye kollega.

- Vi skal bruge ham. Han er skarp, og man må lette lidt på hatten over det, han har præsteret i Gundersted og Hornum, hvor han sikrede dem oprykning begge steder. Han kommer til at tale meget i telefon med mig og Simon, så vi kan få et godt samarbejde og er enige om retningen, siger Morten Freundlich.

Ambitionen er at skabe den bedste klub både sportsligt og socialt.

Der skal være plads til at få en øl, medlemmerne skal have lyst til at blive efter træning for at hygge sig sammen, og så tror trænerholdet på, at det sportslige nok skal følge med.

- Hvis ikke bredden er med, bliver klubben ikke bedre. Men det er også vigtigt, at spillerne kan se, der er en udvikling både i klubben og for dem selv. Nu har Kristian et år til at lære spillerne at kende, og hvis der er nogen på andetholdet, som mener de hører til på førsteholdet, så har de jo chancen for at imponere ham, siger Simon Lyngsø Jensen.

Går det hele op i en højere enhed, tror de alle på, at det kæmpe potentiale i en klub med tre seniorhold kan forløses.

- Så har vi et Serie 1 hold næste år. Vi kan godt skubbe lidt til spillerne og sige, de skal være mere stabile til træning og kampe. Hvis det lykkes er det helt realistisk, vi rykker op til foråret, siger Morten Freundlich.

- Jeg ser nærmest ingen grænser på serie niveau for spillerne. De skal ville det selv. Jeg glæder mig til at arbejde med en masse nye spillere og have et godt træner set-up. Hvis vi får en synergi effekt mellem holdene, kan det blive virkelig godt, og der tror jeg på, Morten, Simon og mig kan få det til at spille, siger Kristian Skriver.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"