Afviste elever får ny chance. Forældre skal begrunde ønsker om Aars Skole

Af Torsten Hansen, Onsdag, 12/02/2020 07:00

AARS: - Vi har besluttet, at de elever, der har fået afslag på at begynde på Aars Skole, skal have en ny vurdering, siger byrådsmedlem Inger Nielsen, formand for Børne- og Skoleudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Beslutningen kommer efter en intens debat på facebook og Aarsavis.dk, hvor forældrene til de afviste børn og en del andre forældre viser deres frustration over, at deres børn ikke som forventet fik plads på Aars Skole.

- Vi har erfaret, at tre forældrepar er i gang med at bygge på Galgehøj, og på den måde kommer inden for Aars Skoles distrikt. Derfor tager Anders Norup (skole- og dagtilbudschef) kontakt til alle forældrene til de afviste børn, men henblik på at høre hvilke begrundelser forældrene har for at søge netop Aars Skole, siger Inger Nielsen.

Ansøgningen om at begynde på Aars Skole vil blive genvurderet.

Flere af forældrene er blevet frustrerede over, at deres barn har fået plads i Mini SFOen på Aars Skole, men nu tilsyneladende ikke skal gå på skolen.

- Alle indskrivninger i Mini SFO sker med forbehold. Det er også værd at bemærke, at børnene først begynder i Mini SFO til maj. Derfor vil de ikke nå at komme til at starte i den ”forkerte” Mini SFO, forklarer Inger Nielsen.

Anders Norup skal foretage de nye vurderinger. Det er endnu ikke til at sige, hvornår de nye afgørelser falder.

- Først skal han have fat i alle forældrene. Derfor er det svært at sætte tidsfrist på, siger Inger Nielsen.

Hvis det viser sig, at nogle af de afviste børn alligevel får lov til at begynde på Aars Skole, så kan det resultere i, at der skal oprettes en tredje 0. klasse på skolen.