Ambulancer har base i Aars: 25 PreMed ambulancer og seks køretøjer er gjort klar fra base i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 23/03/2022 09:00

AARS: I knap 14 dage har medarbejderne hos PreMed gjort de nye ambulancer klar i Aars.

Det sker inden firmaet kan overtage ambulancekørslen i Vesthimmerland og andre steder i Nordjylland med virkning fra 1. april.

Firmaet har lejet sig ind på Industrivej, hvorfra udkørsel kommer til at ske, når der er behov.

Der kommer til at holde flere ambulancer i Aars, og samme sted er indrettet mandskabsfaciliteter.

Dog er der kun en ambulance, med fast vagt i Aars. Den betjenes af otte fastansatte i døgnvagtsberedskab. I alt vil 16 personer være tilknyttet basen i Aars.

PreMed har desuden baser i Farsø og Løgstør i Vesthimmerland. Totalt i Nordjylland findes PreMed på 13 lokationer.

Den Præhospitale Virksomhed under Region Nordjylland skal drive ambulancerne i en del af regionen, mens den private - og nye - ambulancevirksomhed PreMed, skal drive tjenesten i den øvrige del.

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, og vise, at vi er en seriøs og kompetent spiller på det danske ambulancemarked. Vi har et stort og etableret finsk ambulanceselskab i ryggen, og vi tør godt love, at nordjyderne også er i trygge hænder hos PreMed, siger direktør for PreMed, Anders Vikke.

Det har længe været et ønske at få placeret en ambulance i det sydlige Vesthimmerland, hvor responstiden er længere end andre steder i kommunen.

Til oktober bliver der placeret en døgnbemandet akutbil i Aalestrup området, men Region Nordjylland har ikke meldt noget ud om en eventuel ambulance.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"