Arbejder på åbning af skole og børnehaver

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 07/04/2020 09:28

AARS: Efter regeringens udmelding søndag aften om en delvis genåbning af skoler og daginstitutioner onsdag, 15. april er Vesthimmerlands Kommune nu igang med at udarbejde en plan.

Opdateret 10.36.

Mindre end 24 timer efter udmeldingen er planen endnu ikke klar, men formanden for Børne- og Familieudvalget, Inger Nielsen (V) forventer, den ligger klar senest onsdag.

- Der er planlægningsmøde her til formiddag (tirsdag, 7. april, red.) mellem skolechef Anders Norup og direktør Morten Lund, hvor de vil kigge på, hvordan man løser det, siger Inger Nielsen, der naturligvis også gørsig sine egne tanker.

Ikke mindst om fortsat at overholde regeringens retningslinjer om at være forsamlet maks. 10 personer, når børnehaverne og skolebørn op til og med 5. klasse skal begynde igen.

Eller om dispensationen for arbejdspladser også gælder for skolerne og daginstitutionerne.

- Jeg har lige talt med Morten Lund, og så lang tid de ikke har hørt andet fra Kommunernes Landsforening (KL), regner de med samme retningslinjer, som på arbejdspladserne. Det vil sige, at der stadig skal holdes god afstand, men man må gerne være mere end 10 forsamlet. Vi afventer centraler retningslinjer, så alle kommuner gør det samme, siger Inger Nielsen.

Såfremt der fortsat vil være et krav om at være maks. 10 personer, vil det kræve lidt kreative løsninger for de fire børnehaver og to skoler, som der er bare i Aars by.

- Min tanke er at dele klasserne eller være der på skift. På nogle af vores skoler kan vi dele i flere lokaler, fordi de store klasser ikke begynder igen, siger Inger Nielsen.

Men en opdeling af klasserne eller at være der på skift vil også kræve flere arbejdstimer for personalet, så hvordan med det?

- Der skal kigges på, hvordan man løser det. Det kan f.eks. være studenterarbejdere eller vikarer, som man plejer at tilkalde, men det er klart et af de punkter, som der skal kigges på, siger Inger Nielsen.

Hun kan godt forstå, hvis der er forældre, som kan være lidt nervøse over at sende deres børn i skole. Alligevel opfordrer hun til at have tillid til regeringes beslutning og kommunens håndtering af genåbningen.

- Der er bekymrede forældre, og det er svært at tro på, vi kan genåbne uden, at der sker noget. Men, vi kan gøre det, hvis vi lever op til retningslinjerne, som bl.a. er er at være så meget udenfor som muligt. Der er vi heldige, at vi kan det på den her årstid. Der bliver arbejdet på det, og vi melder noget ud så hurtigt som muligt, siger Inger Nielsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"