Børnekorledere mødes til ny inspiration

Af Torsten Hansen, Tirsdag, 12/11/2019 08:00

AARS: For tredje år i træk inviterer Kulturskolen Vesthimmerland og Vesthimmerlands Musikhus ALFA børnekorledere fra landets folkeskoler, friskoler, musikskoler samt organister til fælles workshop og inspirationsdag.

Inspirationsdagen afvikles i dag onsdag, 13. november, og det forventes, at mere end 30 børnekorledere fra hele landet deltager.

Formålet med workshoppen er at styrke korledernes faglige fællesskab samt tilbyde nye metoder, der vil kunne understøtte deres store arbejde med at lave børnekor.

Ud over børnekorledere er alle Vesthimmerlands musiklærere inviteret med til workshoppen, så flere lærere og skoler kan få lyst til og blive klædt på til at starte lokale skolekor.

- Landets børnekorledere gør et kæmpe arbejde i at styrke børns musikalske dannelse. Vi vil meget gerne støtte op om dette arbejde. Med de sidste års workshops har vi fået god respons fra musiklærere og børnekorledere. De oplever stor værdi i at mødes, sparre, skabe netværk og ny inspiration til deres arbejde, siger sangkonsulent i Kulturskolen, Line Mortensen.

Dette års instruktør er Rie Larsen, som er en af landets helt store børnekorprofiler. Hendes mangeårige arbejde med musik, sang og kor har ført hende vidt omkring. Blandt andet som musiklærer på pædagoguddannelsen, underviser i rytmisk korledelse på Jysk Musikkonservatorium Aarhus, korleder og efteruddanner af skolelærere på Viborg Kulturskole. Rie Larsen blev kåret til årets komponist og instruktør (2003) ved den landsdækkende korkonkurrence “Sangerdyst fra kyst til kyst”.

Til daglig arbejder Rie Larsen på Kochs Skoles Musikskole i Aarhus som korleder, klaver - og sanglærer, fællessangsformidler og musikterapeut.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"