Befolkningstallet under pres i Vesthimmerland

Af Torsten Hansen, Onsdag, 03/02/2021 08:11

VESTHIMMERLAND: Borgmester Per Bach Laursen, Erhverv Væksthimmerland og mange andre taler om, og arbejder for bosætning i Vesthimmerland. Men der er ikke meget der tyder på, at arbejdet bærer frugt - i al fald ikke endnu.

Ifølge de seneste tal boede der i Vesthimmerlands Kommune 36.339 personer 4. januar 2021. Et år tidligere, 2. januar 2020 havde 36.730 bopæl i kommunen. Samlet set er der nu 391 personer færre i kommunen.

- Jeg har det meget skidt med de tal. Desværre er det en situation der har stået på lige siden kommunesammenlægningen i 2007. Vi vil rigtig gerne have vendt den udvikling. Derfor investerer vi massivt i vores samfund, blandt andet med flere penge til service, siger borgmester Per Bach Laursen, da Aars Avis konfronterer ham med tallene.

Per Bach Laursen understreger dog, at han ikke mister modet.

- Jeg er sikker på, at det vender en dag. Vi kan ikke tvinge nogen til at bo i Vesthimmerland, men vi kan stille faciliteterne til en god kommune til rådighed, og gøre det interessant at bo her. Det arbejder vi på, fortsætter borgmesteren.

Han bemærker samtidig, at de fleste kommuner i Nordjylland har samme problem - at folk flytter fra kommunen. Det er faktisk kun Aalborg Kommune der har fremgang.

På kort sigt har nedgangen i befolkningstallet ikke den store betydning. Politikerne i Vesthimmerlands Kommune lægger budget i forhold til befolkningsstørrelsen.

De har regnet en nedgang på cirka 400 personer ind. Det konkrete tal afviger dog fra det faktiske tal, idet budgettet er lagt ud fra 36.613 personer og ikke 36.339 personer.

- Det har ingen betydning for budgettet, for vi har valgt selvbudgettering og statsgaranteret udskrivningsgrundlag. Men der kommer en ny situation i 2022 og 2023, understreger Per Bach Laursen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"