Borgmesteren: Frejlevhallen kan udbygges allerede i 2010

Onsdag, 25/03/2009 11:25

Kandidat til byrådsvalget i november Kenneth Kuur Sø­ren­sen (S) har sammen med den nyvalgte formand for St. Re­strup Idrætsforening (RIF) Jacob Nielsen sparket nyt liv i halprojektet ved Frejlev. I sidste uge, den 16. marts, gav borgmester Henning G. Jensen tilsagn om, at et byggeri af en ny Frej­lev hal kunne sættes hurtigt i gang; måske allerede i 2009 eller 2010.
– Det var et positivt møde med borgmesteren, hvor han var meget imødekommende og han lyttede til vores ideer og tanker med projektet. Konkret fik vi tilsagn om, at byggeriet kunne finansieres på to måder – en 50/50 model eller via en investor. Derudover understregede borgmesteren, at han var parat til at handle hurtigt, hvis den lokale opbakning er tilstede, oplyser Kenneth Kuur Sørensen.
For at projektet kan realiseres er det dog nødvendigt, at Frejlev borgerne selv bidrager med en del af pengene til projektet. Det konkrete beløb er endnu ikke fastlagt, da det afhænger af de endelige plantegninger for projektet, som ventes klar i løbet af foråret 2009.
Borgmesteren understregede endvidere på mødet, at en hal, der udelukkende er kommunalt finansieret, kan have lange udsigter, idet der i de kommende år er mange store skolerenoveringer på programmet i kommunen. Derudover har Nordkraft projektet lagt beslag på omkring 80 mio. kr. af anlægskronerne i de kommende budgetår. Derfor tror Kenneth Kuur Sørensen mest på 50/50 model.
– Det er vigtigt, at vi alle, foreninger, forretninger, butikker og borgere i Frejlev området giver vores opbakning til projektet. Vi kan løfte meget, hvis vi alle arbejder frem imod det samme mål, siger Kenneth Kuur Sørensen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"