Brug 30 kroner på museerne

Af Ture Damtoft, Søndag, 24/05/2020 08:00

VESTHIMMERLAND: Direktøren for Vesthimmerlands Museum i Aars, Broder Berg, glæder sig selvfølgelig til at kunne åbne igen.

Det sker på tirsdag, 26. maj. Udover en plexiglasplade til billetskranken er alle forberedelser klaret.

Håbet er, at Vesthimmerlændingene lægger 30 kr. på museerne i kommunen for at hjælpe med økonomien, som også er ramt på museerne i Vesthimmerland.

- Jeg tænker kulturarven samlet, så det er alle museerne, der har brug for lokal opbakning. Det ville være fantastisk meget, hvis alle brugte 30 kr. på museumsbesøg - om det så er på entré eller at købe en is. Vi har ikke pyramiderne eller Akropolis i Vesthimmerland, men vi har så mange andre fortællinger at byde på, siger Broder Berg.

Han vil ikke komme med nogle udmeldinger om årets økonomi endnu. Entréindtægter for marts og april er savnet, aflyste foredrag og rundvisninger betyder også færre indtægter, men kommer der en dansk feriesommer, og får turisterne lov at komme igen til august, kan det redde en del af det tabte.

- Mange af de store har haft travlt med at jamre sig. Jeg håber, danskerne vil tage på oplevelse i deres land, og der kan vi tilbyde en masse. Især Ertebølle er afhængig af entré indtægter, for der har vi jo personale til at vise rundt og fortælle historien. Når industriferien er ovre til august, plejer vi at få mange besøg fra nordmænd, tyskere og hollændere og får forlænget sæsonen på den måde. Bliver grænserne åbnet til den tid, kan vi håbe på det samme i år, siger Broder Berg.

For nu glæder han sig bare til at få åbnet dørene til Vesthimmerlands arkæologiske og historiske skattekamre og se publikum igen.

- Det har været trist ikke at have publikumskontakt, men det får vi nu, og det glæder vi os meget til, siger Broder Berg.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"