Budgettet blev - som ventet - vedtaget enstemmigt

Af Torsten Hansen, Fredag, 01/11/2019 12:08

Kun en kort diskussion om skattenedsættelse skabte krusninger i vandet

VESTHIMMERLAND: Der var ikke de store overraskelser, da byrådet i Vesthimmerlands Kommune skulle drøfte Budget 2020 torsdag aften. Alt var i princippet aftalt på forhånd, alligevel følte de fleste, at de skulle sige et par ord om budgettet og forhandlingerne.

- Det var et godt forløb. Vi havde en lang diskussion om, hvad pengene skulle bruges til. Heldigvis har vi råd til at give mere rengøring til de ældre, sagde Palle Jensen (S) som den første.

Han blev bakket op af alle andre i salen, der dog hver især fremhævede forskelligt indhold i budgettet

- Vi udfaser 25-års reglen i idrætsforeningerne, og så giver vi en mio. kr. til Vesthimmerlands Museum, samt 625.000 kr. til Hessel, betonede Asger Andersen (S).

- Vi er glade for budgettet, der giver et løft til folkeskolen. Det er hjerteblod for os, sagde Henrik Dalgaard (C), der dog også fik skubbet en bemærkning ind om, at det desværre ikke var lykkedes at finde penge til talentklasser.

- Det er vigtigt, at der findes en god løsning på Knabergården, flettede han også ind.

- Mere rengøring til de ældre. Og så får vi taget ledelsen ud af normeringen på dagtilbuddene, det er vi glade for, fremhævede Theresa Berg Andersen (SF).

Kurt Friis (V) bemærkede, at der var kommet en pulje til nye cykelstier i kommunen, og Dorit Lauritzen (S) mente, at den udvidede åbningstid i daginstitutionerne kan komme bosætningen til gavn.

Lars Andreasen (V) var særligt glad for, at der nu kommer en ny institution i Aars Øst, når der etableres børnehave og vuggestue ved Østermarkskolen.

Mest debat kom der efter at Svend Jørgensen (C) beklagede sig over, at der ikke var blevet vedtaget en nedsættelse af kommuneskatten med 0,1 procent.

- Den gode økonomi nu skyldes befolkningstilbagegangen og tilskud på de vilkår. Vi skal være forberedt på, at det ikke er sikkert, at verden ser sådan ud om to år, sagde Jens Lauritzen (V).

- Svend, vi to har talt meget sammen om skattenedsættelse. Du ved, at om fire år, så får vi ikke en udligning og skal betale selv. Så har du nævnt, at så kan vi sætte skatten op igen. Det tror jeg nu ikke du vil, sagde Theresa Berg Andersen. Svend Andersen nikkede ja til sidste del, at han nok ville være svær at få til at sætte skatten op igen.

- Når jeg færdes "derude", så hører jeg, at borgerne vil have kvalitet. De 0,1 procent betyder ikke så meget for dem, skød Brian Christensen (DF) ind.

Efter en times debat sluttede borgmester Per Bach Laursen (V) af med at sætte budgettet til afstemning. 27 ud af 27 stemte for.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"