Byggeri i Aars centrum sendt i ny høring

Af Ture Damtoft, Mandag, 03/04/2023 08:00

OPDATERING.

AARS: Byggeriet omkring vandtårnet på Møllevej, som mange beboere i området er imod, kommer nu i ny høring over de næste fire uger.

Administrationen i Vesthimmerlands Kommune har udarbejdet et kommuneplantillæg og et nyt forslag til lokalplan for området, efter de tidligere indkomne høringssvar og i dialog med bygherren.

Beboerne omkring vandtårnet har udtrykt bekymring for sikkerheden for bløde trafikanter - som hidtil har kunnet færdes på bilfri stier, trafikken samt privatlivet efter bygningen af etagebyggeriet.

I den modificerede lokalplan indgår en række ændringer.

For eksempel er det nu et kravt, at bredden på stien ved siden af byggeriet skal være minimum tre, som kommunen vurderer vil sikre, at den fortsat har status som fællessti.

Trafikken fra etageejendommen skal udelukkende have udkørsel via Møllevej og ikke også via Østermarken som først skrevet i lokalplanen, og der må heller ikke etableres tagterrasse på øverste sal.

Det bliver nu 4. og ikke som før 3. etage, da bygherre har ønsket at tilføje endnu en etage på de maksimale 12 meter.

Op til 16 meter

Højden har naboerne også været bekymret over.

Elevator- og trappetårn samt gangbroen til vandtårnet må opføres i 15 meters højde, og selve elevatorens teknikskakt må nå en højde af 16 meter.

Om det punkt anføres at: "Kommunens administration og udseendet af gangbro og elevatortårn bearbejdes sammen med bygherre, og der indføres en kompetencenorm således, at Teknik- og Miljøudvalget fremtidigt skal tage stilling til den endelige udformning af disse inden der kan gives separate byggetilladelser".

- Vi har haft det i byrådet nogle gange, og jeg synes, der har været en rigtig god proces med gode debatter undervejs. Kommuneplanen er færdiggjort og tilrettet, og den er klar til at sende ud i fire ugers høring. De rer borgermøde i byrådssalen 20. april, så alle kan høre med sikkerhed, hvad der ændret, inden de afleverer høringssvar, sagde Allan Ritter, formand for Teknik- og Miljøudvalget, som kommentar på byrådsmødet torsdag.

 

 

Kommentarer
Anonym

Fedt! Dejligt med sådan nogle projekter, som er med til at udvikle byen og trække nye familier til. Som gammel Aars-dreng savner jeg dog den gamle kimbrertyr på toppen af vandtårnet.

Det ville være skønt, hvis den kunne genoplives :-)

Anonym

ja det bliver godt for kommunekassen når lejlighederne fyldes op med en masse nye borgere der selvfølgelig arbejder og betaler skat :)

Vesthimmerland ...

ja fedt med alle de nye familier der flytter ind. De står selvfølgelig op, arbejder og betaler kommuneskat, så den kan sænkes. Når de kommer hjem fra en lang, hård arbejdsdag, kan de ride sig en tur på kimbrertyren på taget :)

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"