Cirkus til alle tider – alletiders cirkus

Onsdag, 24/06/2009 07:41

Cirkus Dannebrog er på vej. Og sæsonen 2009 bliver noget særligt. Programmet byder på en symfoni af flotte artist- og dyrenumre. Alle er de udtryk for, at direktionen og alle medvirkende vil bære den ældgamle cirkuskultur frem til et nutidigt publikum.
Jubilæum og fødselsdag
For direktør Haddy Enoch og hans familie er 2009 et jubilæumsår. For 60 år siden debuterede den unge Haddy som cykelartist – og fandt hurtigt sammen med sin partner Solveig, som er blevet hans livsledsagerske. Sammen rejste de to jorden rundt som cykelduoen 2 Haddies. Solveig og Haddy har fået fire børn, som alle har medvirket i cykelnummeret, som blev til 4 Haddies. Cykelnummeret har altid været og er stadig familien Enochs varemærke. Det har haft mange forskellige udformninger, men i jubilæumsåret 2009 afvikles det i den originale udgave – som 4 Haddies. Det er sønnen Dennis og datteren Katja, som sammen med børnebørnene Jimmi og Victoria udfører det cykelnummer, som daterer sig tilbage til halvtredserne.
Der er flere mærkedage. Direktør Haddy Enoch runder 75 år i oktober måned. Han er stadig aktiv i manegen. Det får publikum at se, når han fremfører Cirkus Dannebrogs frihedsheste. I cirkus i gamle dage var det skik, at direktøren selv gik ind med hestene i frihedsdressuren. Den tradition holdes i hævd i Cirkus Dannebrogs forestilling i 2009, og direktøren foregriber på denne måde sin runde fødselsdag.
Klovnetrioen The Balders
Intet cirkus uden klovne. Efter sidste års store succes er den tysk-portugisiske klovnetrio Balders genengageret i cirkus Dannebrog. Balders er ikke gamle af alder, men de har alligevel en rutine, en sikkerhed og en smittende glæde ved deres klovnekunst, så det altid lykkes at få publikum til at overgive sig og leve med i nummeret. Balders kommer ind i forestillingen i kortere glimt, inden de viser deres store klovnescene, som er en helt anden end den, publikum oplevede sidste år. Og de er tillige blændende musikere, hvilket publikum også vil opleve.

Nibe Avis, 24. juni 2009

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"