Corona: Ingen nye smittede i Vesthimmerland

Af Ture Damtoft, Torsdag, 17/09/2020 14:59

VESTHIMMERLAND: De nyeste tal for Statens Serum Institut viser ingen nye smittede i Vesthimmerlands Kommune de seneste to døgn.

Antallet af smittede er tre personer svarende til otte pr. 100.000 indbyggere - det såkaldte "incidens" tal, som helst skal være på 20 eller derunder.

I Nordjylland ligger Rebild (43 med 13 smittede), Aalborg (47/101), Frederikshavn (47/28), Hjørring (62/40) og Brønderslev (196/71) kommuner over den grænse.

Brønderslev har den næsthøjeste incidens-rate i Danmark, kun "over"-gået af Ishøj.

I det seneste døgn er der konstateret 453 nye tilfælde, det næsthøjeste siden pandemiens begyndelse, og det højeste siden 3. april.

Ni yderligere er blevet indlagt og heraf én på intensiv.

Der er i dag 17. september 60 indlagte, tre på intensiv stuer og én i respirator.

I alt er 635 døde, det er en stigning på et tilfælde.

I Vesthimmerlands Kommune opfordrer man personale til at være forsigtige og ser situationen an.

- Vi opfordrer til at undlade at deltage i større arrangementer, hvis det kan lade sig gøre. Især hvis det er på tværs af andre kommuner. Derudover holder vi selvfølgelig øje med tallene og passer især på ved ældrecentre og i hjemmeplejen, siger Anne Krøjer, sundheds- og kulturdirektør i Vesthimmerlands Kommune.

Hun oplyser endvidere, at muligheden for at kommunens personale kan teste hinanden er på vej, men kan ikke oplyse præcist hvornår, det falder på plads.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"