Corona restriktioner: Ansvarlige borgere straffes

Af Ture Damtoft, Lørdag, 19/09/2020 12:24

VESTHIMMERLAND: De seneste tal fra Statens Serum Insitutet viser, at 38 af landets 98 kommuner ligger under målet om 20 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere.

Vesthimmerland ligger med to smittede - et fald på ét tilfælde siden torsdag - langt under med en incidens rate på 6. Den 9. laveste i Danmark.

Alligevel er corona-restriktioner med mundbind på restauranter og beværtninger, at vi skal mødes med så få som muligt og maks. må forsamles 50 mennesker også indført her i kommunen og de øvrige 37 kommuner, hvor incidens-raten er under de 20.

Det vækker bekymring hos politikerne og i handelslivet.

Borgmester Per Bach Laursen (V) kalder det næsten for en straf til ansvarlige borgere.

- I Vesthimmerland viser tallene, at folkene tager det alvorligt. Vi har taget vores forholdsregler og holdt afstand og sprittet af, og det kommer bag på mig, at hele Danmark bliver lukket ned. På godt himmerlandsk så er det træls, og jeg tror, det vil føles som en straf, at vi nu bliver pålagt de her begrænsninger. Til gengæld er jeg sikker på, at borgerne vil efterleve det, siger Per Bach Laursen, der først mandag får det fulde overblik over, hvad det kommer til at betyde for hjemmearbejdspladser.

I handelslivet er formand for Aars Handelsstandsforening, Morgens Kristensen, netop vendt hjem fraen tur i hovedstaden, og han frygter samme udvikling, som han så dér.

- Der var ved Gud i himlen ingen nogen steder. Folk synes det er for bøvlet med mundbind, og jeg véd, det vil ramme vores restauratørere endnu engang. Man kan frygte, folk vil blive skræmt igen og holde sig væk fra butikkerne, men man skal jo se på de lokale smittetal, og der ser det jo godt ud i Vesthimmerland, siger Mogens Kristensen.

Ville åbne til november

Nattelivet er især blevet pålagt restriktioner igen. Indtil videre gælder de til og med 4. oktober, men bliver de forlænget, forlænges lukningen af diskotek Crazy Daisy også.

- Jeg havde håbet at åbne til november, og jeg synes et eller andet sted, nattelivet bliver gjort til syndebuk. De unge fester alligevel, men nu bliver det privat, siger ejer Mikkel Møller Olsen.

Han havde hellere set initiativer som at gøre smitte-appen et krav for adgang. Eller større begrænsning på antallet af gæster.

Selv har han ikke lukket dørene op siden marts, og frygter nu, at han ikke kan gøre det til november som planlagt.

- Reglerne med, at gæsterne skal sidde ned, og man ikke må danse, er jeg bange for vil give en dårlig oplevelse, siger Mikkel Møller Olsen.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"