Coronaen gav et positivt indspark til butikker i Aars

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 16/06/2021 08:00

Pandemien fødte kreative ideer og styrkede sammenholdet i Aars Handel

AARS: Selv om Corona-pandemien med nedlukning og restriktioner har været hård ved mange forretningsdrivende har den også medvirket til noget positivt, og det må vi ikke glemme. Det sagde Jørgen Sørensen da han forleden aflagde bestyrelsens beretning ved Aars Handelsstandsforenings generalforsamling i Restaurant Messen.

- Coronaen tvang os til at tænke kreativt, og har været med til at styrke sammenholdet i foreningen. Den har også fået mange borgere til at få øjnene op for, hvor vigtigt det er, at vi samarbejder og handler lokalt, fastslog Jørgen Sørensen. Det blev nævnt, at mange i Aars og andre byer, fik syn for sagen om hvordan en by ser ud, når butikkerne er lukket. Rigtig mange så, hvordan en aktiv handelsgade fra den ene dag til den anden blev en spøgelsesby eller gade. Vi tror, at mange har set vigtigheden af, at man holder liv i den lokale handel, og støtter op om de lokale butikker, sagde Jørgen Sørensen.

Men det blev også nævnt, at 2020 ikke var det sjoveste eller nemmeste år. Heller ikke det bedste for butikkerne, men måske det mest udfordrende.

Fra start besluttede bestyrelsen i Aars Handel sig for at ville fokusere og bruge energi på alt det der kunne lade sig gøre, hvor det gav mening.

Stor udfordring

- Nethandel er absolut vores største udfordring. Nethandel har haft stor succes og fremgang i 2020 - desværre, konstaterede Jørgen Sørensen, som slet ikke var tilfreds med regeringens og sundhedseksperternes opfordring til at handle på nettet og dermed undgå fysisk handel i butikkerne. På godt jysk: Det var rigtig træls at høre denne opfordring fra Danmarks regering, sagde Jørgen Sørensen.

Julehandel og udsmykning blev også bremset af Corona-restriktioner. Der blev gjort noget ekstra ud af at pynte byen op, men Jørgen Sørensen måtte med vemod konstatere, at sammenlignet med for få år siden, da Aars var en af de flotteste julebyer, så var man i 2020 kun flot. Det skyldes, at rigtig mange byer har investeret rigtig mange penge i juleudsmykning. Flere byer har på dette område overhalet Aars.

- Men på dette område bliver der arbejdet for nye tiltag, lovede Jørgen Sørensen.

Til gengæld lykkedes det igen at opnå stor medieomtale af byens anderledes juletræ, som i år var inspireret af Corona. Juletræsudvalget havde fundet et træ med virus - pænt var det ikke, men man opnåede det man ville, nemlig at vække pressens bevågenhed.

Internt har bestyrelsen bl. a. arbejdet med ny kontingentstruktur og fordeling af arbejdsopgaver. Bestyrelsen har også haft stor fokus på at få ledige butikslokaler i Aars besat. Målsætningen er igen at få lys på alle facader i Himmerlandsgade. Men det er vigtigt at huslejen er konkurrencedygtig og realistisk når der sammenlignes med andre handelsbyer af Aars’ størrelse. Jørgen Sørensen håber, at udlejerne vil tilpasse huslejen til det marked, der er i 2021. Bestyrelsen har en god dialog med udlejerne, og alle parter har en fælles interesse i at sikre Aars som en attraktiv handelsby uden for mange tomme forretningslokaler.

Markedsføring blev også omtalt. Der er dækningsmæssige problemer i handelsområdet fordi mange har et skilt med ”Nej, tak til reklamer” på deres postkasse. Dette tal er tæt på 50 procent, men Jørgen Sørensen tilføjede, at hendigvis får langt de fleste fortsat Aars hver uge. Aars Avis er ikke en reklametryksag og er derfor undtaget fra ”Nej, tak til reklamer”-reglerne.

Aars Handel arbejder også for at sikre, at nye og eksisterende butikker og supermarkeder placerer sig i midtbyen og ikke langs boulevarden eller i industrikvartererne.

Der arbejdes for at fortsætte handelsgaden, og rykke lidt tættere sammen så kunderne får en god oplevelse når de går fra butik til butik. Derfor blev der udtrykt glæde over kommunens opbakning til at bevare detailhandelsgrænsen. Man vil sammen forsøge at undgå den fejl der er gjort andre steder, hvor detailhandel og supermarkeder er spredt over et større område.

Aars Handel glæder sig også til at tage den kommende overdækning af Kimbrertorvet i brug. Overdækningen vil give muligheder for nye og anderledes aktiviteter, og bliver et sted hvor byens borgere, turister og gæster kan mødes og opholde sig.

 

Frivillige hjælpere

Det blev nævnt, at Aars Handel har fået etableret en frivillig-gruppe, som hjælper med store og små opgaver når der holdes arrangementer.

Bestyrelsen er meget glade for samarbejdet med denne gruppe, som kan være med til at gøre en forskel for byen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"