Daglig motion er livsvigtig for alle

Onsdag, 26/08/2009 00:19

Vi har vidst det i årtier, men alligevel lader mange – måske de fleste – hånt om, at det er vigtigt med en vis portion daglig motion. 
Ordene kommer fra lærer ved Nibe skole gennem en menneskealder Jens Østergaard, og han har på baggrund af egne erfaringer, sund fornuft og den almene kendskab til vigtigheden af daglig motion skabt et projekt, som efter målsætningerne skal gøre en portion daglig motion obligatorisk for alle skoleelever.
– Det er i de første skoleår, den største del af grundlaget for resten af livet grundlægges, og det er ikke mindst her, vi skal sætte ind med at indføre normer, der gør at elever – ja, vi alle i samfundet – tager den indstilling til os, at det er vigtigt at få rørt os i det daglige, siger Jens Østergaard, der har en god portion såvel erfaring som »ildsjæl-indsats« med sig, til at bygge projektet på.
Der foreligger nu en kort videofilm, som gennem de seneste måneder er kommet til verden med hjælp fra Aalborg Kommunes Skole- og Kulturforvaltning samt lokale sponsorer.

Jens Østergaard siger i tilknytning til projekt »Daglig Motion«:
– For 10-15 år siden blev jeg som idrætslærer vidne til, at en af velfærdssamfundets utilsigtede følgevirkninger for alvor var ved at slå igennem: Den teknologiske landvinding havde skabt et bevægelses-bekvemmeligt samfund, hvor det at røre sig mindst muligt i erhvervs- og privatlivet – og ikke mindst i børnenes legeliv – var blevet en kæmpe succes. Langsomt, men sikkert, er det nu ved at gå op for os, at vores krop ikke er gearet til en så bevægelsesfjendsk tilværelse.
Først i de ældre klasser – og senere i mellemgruppen, kunne jeg begynde at spotte elever i dårlig fysisk form, ja nærmest bevægelseshæmmede... med fare for at udvikle en form for motions-fobi.
Dette tema ligger til grund for det nye projekt »Daglig Motion«.


Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"