Dansk Mesterskab til Aars Billardklub

Af Torsten Hansen, Onsdag, 27/04/2022 08:49

BILLARD: Aars Billardklub spillede sig i weekenden til det Danske Mesterskab for 1. Divisionshold.

Klubbens førstehold vandt 1. Divisions vest og kvalificerede sig dermed til hold DM, hvor modstanderen var vinderen af 1. Divisions øst, Gilleleje.

Aars-klubben havde inviteret medlemmer, sponsorer og venner af huset til fælles morgenkaffe/rundstykker, og efter kampen ville der blive serveret mad fra grillen.

Formålet med dette var at få så mange som muligt i klubben til give hjemmeholdet opbakning, og det må man sige lykkedes.

Der var mødt ca. 35 op, og der var ingen tvivl om, hvem de støttede under kampen. Støtten var helt sikkert med til, ud over godt billardspil, at hjemmeholdet efter opgøret kunne strække armene i vejret som vindere og dermed Danske Mestre. Opgøret endte med sejr på 6-2 til Aarsmandskabet Henrik Jørgensen, Henrik (Hønse) Jensen og Jack Lassesen vandt deres kampe. Nick Bisgaard måtte se sig besejret knebent.

Holdet er fra næste sæson at finde i landets bedste række sammen med 11 øvrige hold fordelt mellem øst og vest.

Aars Billardklub er den eneste forening i Vesthimmerlands Kommune som har et hold i deres pågældende sport i den fornemste række.

Det er ikke kun klubbens førstehold som leverer flotte resultater. Makkerparret Jan Jespersen og Henning (Frede) Frederiksen har i Tenax-turneringen kvalificeret sig til landsfinalen som spilles i Vordingborg den 8. maj 2022. Kvalifikationen skete i Skagen, hvor holdet i en meget svær pulje sluttede på andenpladsen og dermed kvalificeret.

I finalen er førstepræmien 20.000 kr., og spiller makkerparret op til deres allerbedste, så har de meget gode chancer for at blande sig i topstriden.

Den kommende weekend byder på endnu en finale i Aars Billardklub. Det er regionsfinalen i 2-mands sko’mar. Det er første gang DDBU har den disciplin på programmet.

Makkerparret Henrik Jørgensen og Thomas Johannesen har været helt suveræne og vandt deres række meget overbevisende, så overbevisende at det rakte til hjemmebane i regionsfinalen.

Finalen kommer til at stå mellem Aars BK 70, Otterup 1, Otterup 2 og Esbjerg. For Aars er der afbud fra Henrik Jørgensen, men en fuldgod erstatning er fundet Marc Østrup Dahlsen træder til.

Alle interesserede er meget velkommen i klubbens lokaler på Nibevej 1C i Aars.

- Der vil være fælles morgenkaffe/rundstykker inden starten lover formand Mikael Toft.

Holdturneringen er endnu ikke helt færdigspillet. I Oldboys rækken er der inviteret til ”bonus-turnering”. Her har klubben tilmeldt to hold. Holdene er kommet i samme pulje og mødtes i seneste opgør, hvor OB.1 vandt 6-2. Jørgen Bollesen, Jan Jespersen og Niels (Post) Jensen vandt deres kampe. Med sejren topper holdet rækken og kan OB.2 besejre Viborg 1 i næste kamp, så har klubben også en puljevinder her.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"