DDS-Spejdere fra Nibe på Blå Sommer

Tirsdag, 21/07/2009 07:27

Hvert femte år mødes alle spejdere fra Det Danske Spejderkorps til korpslejren Blå Sommer. Senest var i 2004 og nu går det derfor løs igen. 19.000 spejdere har slået  lejr ved spejdercentret Stevninghus i Sønderjylland.
Efter en lang og varm togtur kom spejderne onsdag til lejren, rejste telte, lavede brusebad, opslagstavle og bålplads.
Torsdag gik formiddagen med at færdiggøre lejrpladsen. Mikroerne lavede en fedtfælde til spildevand. Minierne lavede et bord til opvasken og storspejderne lavede et brusebad og et brændeskjul. Lederne Claus Bermann og Holger Veggerby lavede et flot overdækket spisebord.Mens Mikroer, Minier, og Juniorer kæmpede med maden, var Storspejderne på aktiviteten »Blå Energi - Den bæredygtige lejrplads«. Her lærte de, hvordan man kan spare på energien og lave alternativ energi. De kunne blandt andet oplade deres mobiltelefoner med en kondicykel og lave vindmøller.
Fredag var også dagen, hvor det begyndte at regne. Heldigvis var det i første omgang kun spredte byger og ikke de vældige tordenskyller, som vejrudsigten havde lovet.
Lørdag begyndte med regn og tåge, så det var lidt af en udfordring at kravle ud af soveposen. Heldigvis klarede det op i løbet af formiddagen og efter middag var det atter fint solskinsvejr. Lørdag formiddag deltog Mikroer og Minier i aktiviteten »Jagten på spejderånden«, der foregik ved den store scene. Juniorspejderne brugte eftermiddagen på fysikshowet fra Danfoss Universe og havde ligesom Minierne flere succesrige raketaffyringer. Om aften var der fest for juniorspejderne med diskjockey og rigelige mængder sodavand.
Søndag var der besøgsdag og gensyn med dem derhjemme fra. Søndag var samtidig hjemrejsedag for Mikroer og Minier, mens Storspejdere og Seniorer lige napper fem dage mere på Blå Sommer.
Nibe Avis, 21. juli 2009
Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"