Den store Kim fejres i Aars

Af Ture Damtoft, Mandag, 13/02/2023 12:49

AARS: De første otte toner i øregangen og vi er straks klar til Midt om Natten.

En udødelig sang og et udødeligt album indspillet af en udødeligt kunstner - og et band.

For eksempel Henning Pold fra bandet Sponfun.

Gennem 16 år var han bassist og Kim Larsens højre hånd i studiet, når der blev skrevet klassikere som Midt om Natten, Tarzan Mama Mia, Jutlandia eller Flyvere i Natten.

Torsdag kan de opleves i Aars, når der er koncert om "Det store K" i ALFA.

En koncert med fortællinger om "Lune Larsen", der kunne være irriterende besværlig, og med en perlerække af sangene fra de 16 år, Henning Pold arbejdede sammen med ham, der blev udråbt til danmarks nationalskjald og en levende legende, inden han døde 30. september 2018.

- Det kan gibbe i en, når man mærker, hvordan det river i publikum at høre om Kim og høre sangene. Han kunne være irriterende besværlig men gik selv forrest. Når man var i studiet, var det ikke fra to til otte. Var der noget, der begyndte at gi' sig halv tre om natten, så spillede man det. Jeg har set mennesker gå ned, fordi, de ikke kunne følge med i studiet. Kim var den, der arbejdede hårdest selv, og han forventede det samme af sine omgivelser, fortæller Hennning Pold, som var en af dem, der kunne følge med.

Koncerten torsdag er blevet beskrevet som en fejring af 40 år, siden Midt om Natten udkom og blev det suverænt bedst sælgende album i Danmark nogensinde med 650.000 vinyler langet over pladedisken.

Men koncerten er mere end det.

- I virkeligheden er det 50 år siden det første solo-album Værsgo´, 45 år siden jeg første gang spillede med ham og 40 år siden Midt om Natten, siger Henning Pold, der i 2019 skrev bogen ”Det Store K, Kim Larsen en musikalsk rejse gennem tre årtier”.

Historien om samarbejdet med Kim Larsen i studiet, og hvordan noget af den mest ikoniske danske musik blev til.

For Henning Pold var med på musik, piano, kor, bas, harmonika, flasker, bas riff og guitar og altså helt inde i maskinrummet - også til klokken fire, fem eller seks om morgenen for at gøre arbejdet færdigt.

- Vi delte alt. Både interessen, inspirationen og pengene. Der var Kim meget fair, og han bakkede altid op, nor folk gjorde noget, der var fedt og kom med nye ideer. Så var det pals for evigt, siger Henning Pold.

I ALFA fortolker Sponfun klassikerne, som Pold selv har været med til at skrive, og der kan stadig købes billetter.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"