Der er udsolgt til den store modelmesse i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 27/10/2021 08:30

AARS: Der er helt udsolgt af stande til modelhobby messen i Aars i weekenden 30. og 31. oktober.

Det bliver niende udgave af messen, som er vokset stille og roligt gang efter gang.

- Nu, hvor der for alvor er ved at komme gang i samfundet ovenpå Coronaen, er vi glade for at åbne dørene igen. Vi har gået og nørdet med vores mange projekter indenfor modelhobby under Corona-nedlukningen, så det bliver virkelig skønt at komme ud og vise det hele frem igen, siger arrangør Sonny L. Nielsen.

To store messehaller er fuldt booket med udstillere. Messen byder på mange gamle kendinge, men der er også nye tiltag med.

- En af nyhederne i år er en af de helt store 3D printere, der kan ”printe” 3D modeller i ”voksenstørrelse”. Messen er i år udvidet med nye udstillere med modellastbiler og modeltog, denne gang også en kørende togbane, siger Sonny L. Nielsen.

Han forventer op mod 4.000 besøgende på messen.

Der vil være nok at se på for de besøgende, især indenfor lastbiler og tog er der kommet nye til.

- For dem der samler dukker har vi også udvidet på denne messe, både med dukker og de populære Gjøl Trolde, det er vi glade for, da mange har efterspurgt netop denne type modelhobby, siger Sonny L. Nielsen.

RC-siden er traditionen tro også rigtig stor i år. De fjernstyrede modeller har altid været et stort trækplaster, og i efteråret er det især RC-Stalden som står for en kæmpe stand med fjernstyrede lastbiler, entrepenørmaskiner og traktorer.

Og så skal det nævnes, at det er RC i luften, til lands og i vandet, da bassinet igen bliver fyldt med både, og en stor stand med RC fly fra et par af Viborg Modelflyveklubs medlemmer, som kommer med fly nok til at fylde små 20 meters stand.

- De fleste modelhobbymesser er 90-95 pct. tog, men hos os er det lidt anderledes. Vi forsøger at ramme så bredt som muligt indenfor modelhobby, og det er uden tvivl vores største styrke. F.eks. er en væsentlig del af vores messe landbrugsmodeller og landskabsudstillinger. Blandt publikum ser vi rigtig mange børnefamilier. Det tror vi i høj grad skyldes den bredde, som vi har på messen, der er jo noget for de fleste. Der bliver fuld fart på og masser at se på, og den bredde vi er kendt for indenfor modelhobby, er stadig vores faste holdepunkt for at skabe en rigtig god oplevelse for vore gæster, så jeg glæder mig helt vildt til at slå dørene op igen, siger Sonny L. Nielsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"