Det høje smittetal er endnu ikke et problem i plejesektoren

Af Torsten Hansen, Torsdag, 06/01/2022 13:31

Vesthimmerland har længe ligget med næsthøjest incidens i Nordjylland

VESTHIMMERLAND: Gennem længere tid har Vesthimmerland ligget højt i smittetal sammenlignet med de øvrige kommuner i Nordjylland.

- Vi har hele tiden ligget næsthøjest, kun overgået af Morsø. Men de andre er ved at komme godt med, siger Anne Krøjer, direktør for Sundheds- og Kulturforvaltningen, Vesthimmerlands Kommune.

Onsdag, 5. januar var incidenstallet for Vesthimmerland 2469, det giver en placering som nummer 19 på landsplan. Mange andre kommuner er også over 2000.

- Kommunalt har vi rykket i de håndtag vi kan, så det er stadig et spørgsmål om, at alle følger de råd vi kender, fortsætter Anne Krøjer.

Trods de høje tal, så er der lidt glæde at hente.

- Hvis jeg sammenligner med andre kommuner, så er vi ikke så voldsomt ramt på plejehjem og i hjemmeplejen. Lige nu er der i alt 10 tilfælde på plejehjemmene, og det gælder både beboere og ansatte. Vi kan ikke vide, hvorfor det er sådan. Men vi gjprde tidligt det, at vi opfordrede besøgende til at lade sig teste, selv om man har et coronapas. Måske har de besøgende taget det til hjertet og derfor har det hjulpet. Vi er glade for, at det ikke ser værre ud, og vi vil opfordre til, at de besøgende fortsat lader sig teste, så vi kan passe på beboere og ansatte, siger Anne Krøjer.

- Hvis smitten stiger på plejehjemmene eller i hjemmeplejen, så kan vi få vanskeligt ved at klare arbejdsopgaverne. Men der er vi ikke endnu, understreger Anne Krøjer.

Smittespredningen er ifølge Anne Krøjer spredt godt rundt i kommunen og også på alle aldersgrupper.

- Tendensen er, at smitten især har godt fat i den voksne del af befolkningen. Måske fordi børnene har været hjemme. Vi kan frygte, at det vender nu, hvor børnene igen er kommet i skole, siger Anne Krøjer.

Hen over ugen har Aalestrup ligget højt et par dage. Men det højeste i denne uge er Ranum, derefter følger Farsø, Haubro og Aalestrup.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"