Dobbelt test-kapacitet i Aars fra næste uge

Af Ture Damtoft, Onsdag, 20/01/2021 08:30

 

AARS: Med kun 650 tider til over 36.000 borgere har der været så stor efterspørgsel, at mange har logget på coronatest.dk forgæves, når de ville testes i Aars.

Tiderne i Messecenter Vesthimmerland har været fuldt booket de seneste uger, og med statsminister Mette Frederiksens opfordring til, at alle, som går på arbejde, skal testes en gang om ugen, blev det noget af en udfordring at finde en tid.

Det kender Janie Otte-Samuelsen. Hun ejer Bladcentralen i Himmerlandsgade, og både hun og hendes 12 medarbejdere bør altså nu blive testet en gang om ugen.

- De åbner op for booking om søndagen, og selvom jeg går ind søndag sidst på dagen, er der ingen tiden at få. Det burde ikke være nødvendigt at sidde klar med det samme, der burde være masser af tider, når de nu opfordrer os, der skal på arbejde, til at blive testet en gang ugen, siger Janie Otte-Samuelsen.

Nu får hun forhåbentlig sit og medarbejdernes test-behov opfyldt.

Regionsrådsformand Ulla Astman oplyser til Aars Avis, at der bliver arbejdet på at udvide test-kapaciteten i hele Nordjylland - i Vesthimmerland er der tale om en fordobling.

- Vi er i fuld gang med at kigge på det. Vi kan se at kapaciteten i Vesthimmerland er ret kraftigt booket. Den ligger på 90 pct. Vi regner med, at vi fra næste uge vil åbne en dag mere i Aars, så det bliver dobbelt test-kapacitet fra næste uge. Som udgangspunkt vil det blive PCR-test, og den kapacitet for lyntests, vi evt. kan flytte rundt på, vil primært blive ved insitutioner som f.eks. plejecentre og ved udbrud på virksomheder og lignende. Der kommer også større udbud i kommunerne, og vores testkapacitet er slet ikke udnyttet fuldt ud for tiden. Vi opfordrer jo folk til at blive testet. Er der risiko for, at man er blevet smtitet, og går man på arbejde, opfordrer vi til at blive testet en gang om ugen, ligesom man gør fra centralt hold, siger Ulla Astman. Hvilken dag der bliver tale om vil Rigion Nordjylland oplyse om sidst i denne uge.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"