Dyr fra verdens mest fjerne og eksotiske egne til Aars

Af Torsten Hansen, Torsdag, 10/01/2019 08:00

Eksotisk udstilling i messecenteret bliver større end tidligere

AARS: Når Messecenter Vesthimmerland slår dørene op for Nordjyllands Største Eksotiske Messe lørdag, 19. januar har gæsterne mulighed for at se en fauna af eksotiske dyr fra verdens mest fjerne og eksotiske egne.- Vi gennemførte for første gang Nordjyllands Største Eksotiske Messe for et år siden, hvor vi virkelig blev rendt over ende af både udstillere og publikum. Besøgstallet kom sidste år op på 2.500 personer, hvilket er fantastisk flot for en nystartet messe, der afvikles på en enkelt dag, udtaler Marianne Poulsen, vicedirektør i Messecenter Vesthimmerland.

- Messen bliver i år besøgt af mere end 60 udstillere fra flere lande i Europa, vi øger udstillingsarealet med mere end 50 procent i forhold til sidste år - simpelthen fordi vi oplever en kæmpe interesse for vores messe, forklarer vicedirektøren.

Messen får i år besøg af en bred vifte af eksotiske dyr, ligesom der også vil være en stor udstilling af fugle.

Herning Reptil Park har en stor stand på messen, hvor de udstiller en bred vifte af eksotiske dyr. De har bl.a. en angus varan, en stor dumeril varan, hornfrø og alligator snapskildpadde, ligesom reptilparken også medbringer den kendte steppevaran ”Vagner”, der var døden nær, da den blev fundet på en tennisbane i Jylland i efteråret 2018.

Brilleuglen Molly

Der er også mulighed for at besøge brilleuglen ”Molly”, der er en stor ugle med en højde på ca. 50 cm. og et vingefang på mere end 100 cm. Brilleuglen kan nedlægge dyr på op til 4 kg - og det på trods af at den selv kun vejer ca. 1 kg.

- Vi får i år også besøg af Danmarks mest kendte fugleedderkop ”Rosa-Lina”. Jan Sørensen, der udstiller den kendte fugleedderkop, er ekspert i at kurere araknofobi hos folk, der er bange for edderkopper. Et besøg på denne stand kan dermed være med til at kurere nogle af de frygtede fobier, som mange har overfor edderkopper, insekter og krybdyr. Ved at få mulighed for at komme helt tæt på de eksotiske dyr og få en snak med alle udstillerne, får man nemmere forståelse for, at IKKE alle eksotiske dyr er farlige og ulækre - og derved kan man få kureret sin angst for denne type dyr, udtaler Peter Løve Mark, der er medarrangør af Nordjyllands største eksotiske messe i Aars.

Ud over fugleedderkopper, er der også rig lejlighed til at stifte bekendtskab med slanger, snoge, øgler, varaner, vandrende pinde, vandrende blade, billelarver, skorpioner, gekkoer, snegle, kakerlakker, frøer, afrikanske dværgpindsvin, eksotiske fugle samt rovfugle og en masse udstillere med tilbehør.

- Alle dyrlægekrav og sikkerhedskrav om gældende regler bliver naturligvis overholdt, så der er intet at være bange for, forsikrer direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland.