Egnens kulturuge er tyvstartet

Af Torsten Hansen, Onsdag, 21/04/2021 07:00

21 institutioner i Vesthimmerland får besøg af seks kunstnere

AARS: På grund af Corona-situationen er Kulturugen Aha! i Vesthimmerland flyttet til efteråret, men de yngste børn er tyvstartet her i foråret.

Det ses helt konkret ude i børnehaver og LBOer i Vesthimmerland i de kommende uger. 21 institutioner har sagt ja til et besøg af kunstnere fra Børns Møde med Kunsten fra april til juni.

I december sidste år fik institutionerne i Vesthimmerland et katalog med beskrivelse af forløb med fokus på musik, leg, dans, bevægelse, børneyoga, billedkunst, drama og teater, som de kunne vælge imellem. Det blev modtaget med kyshånd, og 21 institutioner meldte tilbage, hvilken af de seks kunstnere - Malene Horsfeldt, Jane Wieben, Bibi Frederiksen, Michael Back, Helle Maj og Kathrine Van Godt - de ønskede at få besøg af. Ønskerne er opfyldt, og alle institutioner kan nu glæde sig til, at få besø.

Børnehaven Bakgården i Aars var blandt de første til at have besøg af Bibi Frederiksen, der sammen med yogaløven Løvehjerte guider børnene ind i yogaens magiske univers og fortæller yogahistorier.

- Børnene i alle aldersgrupper og det pædagogiske personale omkring børnene var vilde med oplevelsen - det var jeg også! Hver gang jeg ankom summede atmosfæren af engagement. Det er dét vi kalder ”børnemagi”. Børnene spørger: ”kommer du igen i morgen?” og ”skal vi ikke prøve igen?”, siger Bibi Frederiksen efter besøget hos Børnehaven Bakgården.

Alle forløb er gjort mulige fordi Kultur & Fritid i forbindelse med Kulturugen Aha! har bevilget 75.000 kr. til kulturelle oplevelser for børn med et ønske om, at der dannes grundlag for samarbejde og partnerskaber mellem kunstnere og institutioner. I år er det børnene fra 3-6 år, der får glæde af de midler.

Forløbene understøtter på bedste vis Den Styrkede Pædagogiske Læreplan for dagtilbudsområdet, der har øget fokus på legende læring. Der bliver fokus på fantasi og kreativitet, og børnene vil få nye oplevelser, der kan skabe glæde.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"