En weekend i Aars sprængfyldt med kreativitet

Af Ture Damtoft, Onsdag, 19/04/2023 08:00

3800 gæster fra nær og fjern besøgte Messecenter Vesthimmerland til forårets kreative messe

AARS: To haller i Messecenter Vesthimmerland i Aars emmede af kreativitet lørdag og søndag, da 105 udstiillere fra nær og fjern tilbød alt fra et garnnøgle til færdigstrik, æsker med perler til halskæder, glasunikaer, patchwork, tegninger og meget mere.

3800 gæster besøgte hallerne, og det er et tegn på, at kreativ messe i foråret har udviklet sig til en succes i de fem år, den har kørt.

- Vi har virkelig fået forårsmessen op at køre. Udstillerne har også været godt tilfredse. Der var mange gæster om lørdagen og så lidt færre om søndagen. Der var vejret også bedre, og så er det lidt typisk, at lørdag er den dag, hvor man går ud og opsøger ting, siger direktør Brian Otte.

Overalt blev der delt gode tips. Hvilken størrelse strikkepind skulle man lige bruge, hvordan kunne man selv begynde som træskærer eller hvilke tuscher var de bedste til hvilket papir.

Det sidste kunne førstegangs-udstiller Tobias Westh fra Aars tale med om.

Han havde sine tegninger med på standen og fik også solgt en del, men det var stemningen og de mange flotte kommentarer, der fyldte mest.

- Mange kom for at finde noget, de mangler til deres hobby, men så fik vi en snak om tegnestil og hvilke tuscher vi bruger, man bliver næsten del af et lille fællesskab, hvor alle bare vil hinanden det bedste, det var rigtig dejligt.

Der var også en kunstner og galleriejer fra Vendsyssel, som kunne tænke sig at udstille mine billeder, og en efterskole som måske gerne vil udstille dem. Der var rigtig positive reaktioner, det var næsten helt overvældende. Jeg begyndte først at tegne igen for et års tid siden efter at have tegnet meget som barn og ung. Det er nok typisk, og jeg ville ønske, det kreative fyldte mere i skolen.

Alle børn tegner, og de skulle hjælpes derhjemme og i skolen til at blive ved og udtrykke sig selv på den måde, selvom de måske skulle følge lidt bedre med i skolen, end jeg nogen gange gjorde, siger Tobias Westh Larsen Clemmensen med et grin.

På de fleste stande blev der solgt ting, som man selv skal arbejde med, men en del solgte færdige produkter ligesom Tobias Westh.

Det er en fin balancegang, Messecenter Vesthimmerland skal finde.

- Standen skal ramme indenfor skiven med det kreative. Det må selvfølgelig ikke ende som et loppemarked, men det gør det også langt fra.

Der er masser af inspiration, gode ideer og materialer og redskaber til at udføre dem på vores kreative messe.

Det er jo også derfor, messen om foråret og den i september trækker nogle tusind gæster til Aars hver gang, siger Brian Otte.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"