Erhvervschef i Aars mærker optimisme, men nogle erhvervsdrivende er meget pressede

Af Ture Damtoft, Onsdag, 07/04/2021 07:00

AARS: Erhvervschef Dan Skovgaard har ikke nogen konkrete statistikker over fremgang, stilstand eller tilbagegang hos medlemmerne det seneste år, men optimismen for fremtiden spirer.

Erhverv Væksthimmerland har forsøgt at bakke op om firmaernes udvikling, og han har indtryk af, at omkring halvdelen af medlemmerne har haft fremgang.

- Det er i høj grad fremstillingsvirksomheder, vi taler med og som er vores primære målgruppe. Her er der en optimisme for fremtiden og en glæde over de gradvise lempelser af restriktioner.

Nogle har været lidt udfordret med at få folk på arbejde, især i november da Nordjylland blev lukket ned, men heldigvis varede det jo kun en uge, siger Dan Skovgaard.

Dan Skovgaard peger også på optimismen i detailhandelen og andre sektorer, men erkender samtidig, at nogle fortsat er meget pressede, og at nogle allerede er gået konkurs.

- Der er nogle, som er voldsomt pressede, og det er trist.

Det gælder f. eks. frisører og restauranter. Men, bare det, at vi kunne komme ind i butikkerne, var jo en stor glæde.

Nu har vi ventet rigtig længe, og jeg håber da, at service- og oplevelseserhvervene får en rigtig god sommer og kommer ordentligt på fode igen.

Det er mere en følelse end en graskning af statistikker, men det tegner godt igen.

Foråret og vaccine, og en plan for genåbning er positivt, og når vi så oplever, at vi får åbne arme fra virksomhederne, når vi kommer på besøg, så er det jo overskud, de viser, siger Dan Skovgaard.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"