Færre gæster til Kimbrerfesten i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 11/09/2019 07:00

Formandens mavefornemmelse siger, at overskuddet bliver lille

AARS: Flytningen af Kimbrerfesten fra Aars Lystanlæg til pladsen bag Messecenter Vesthimmerland skaber stadig debat.

Mange føler ikke, at der er hyggeligt på den nye plads. Særligt i år, hvor der ikke var et tivoli. Andre vurderer, at der ikke kommer så mange mennesker.

Hygge er en smagssag, men antallet af mennesker kan tælles, og alt tyder på, at dette års Kimbrerfest måske har haft lidt færre deltagere end der plejer at være.

Kimbrerfesten kan også måles på økonomien. Her spiller antal gæster ind, men det gør vejret i særdeleshed også.

Årets Kimbrerfest var ikke tilsmilet af godt vejr. Torsdag og fredag kom en del regn. Men alligevel så er formanden for Kimbrerfesten Karl Lausten nogenlunde tilfreds.

- Vi har nok haft lidt færre folk i år end sidste år. Det har også påvirket omsætningen, siger formanden.

- Vi kender slet ikke det endelig resultat af festen. Men min mavefornemmelse siger mig, at vi ikke skal forvente et stort overskud, siger Karl Lausten.

Mere juice

Salget af drikkevarer ved Kimbrerfesten ændrer sig. Tidligere var det særligt fadøl der blev langet over disken. Men i år har salget af friskpresset juice slået rekord.

- Vi har presset 1400 kg appelsiner, og så har vi solgt rigtig mange breezer. Faktisk har vi to gange måtte skaffe flere fordi havde udsolgt. Tilgengæld sælger vi lidt færre øl, indrømmer Karl Lausten.

På den økonomiske side bliver årets kimbrerfest ramt af, at tivoliet ikke kom og stillede telte op. Det har hidtil været en del af aftalen. Men det lykkedes for Kimbrerfestkomiteen at få sponsorer til at give et bidrag til teltene. Det samme gælder legeland, der har erstattet tivoliet.

De sponsorater hjælper på det endelige resultat. Men om det er nok er stadig tvivlsomt.

- Vi har brugt mange frivillige timer på at skabe festen. Men jeg medgiver, at der ikke var så meget hygge torsdag og fredag, da det regnede. Tilgengæld var der hyggeligt lørdag og søndag, når der sad mange mennesker, siger formanden og fortsætter:

- Nogle klager over, at de mangler et øltelt. Der sælges øl i Valhal, og der har gennem festen også være flere bands der har underholdt, så det er muligvis et spørgsmål om markedsføring, vurderer han.

Vejret fik ikke kun indflydelse på antal gæster. På grund af lavthængende skyer blev det afsluttende faldskærmsudspring helt aflyst.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"