Farsø Sygehus bliver udsat for salamimetoden

Af Torsten Hansen, Onsdag, 13/11/2019 07:00

Formand: Der er brug for støtteforeningens arbejde

VESTHIMMERLAND: Der er hele tiden bevægelse i, hvor opgaverne placeres inden for det nordjyske sygehus- og sundhedsvæsen.

- Derfor kan vi ikke bare automatisk forudsætte, at tingene fortsat vil være, som de er i dag. Det kræver en indsats at fastholde og udvikle forholdene på Vesthimmerlands Sygehus. Vi har på det seneste måttet se på, at skadestuens åbningstid er reduceret. Det er en af de opgaver, vi i støtteforeningen vil modarbejde med en aktiv indsats. Skadestuen har stor betydning for borgerne, fastslår Kirsten Moesgaard, formand for Støtteforeningen til bevarelse af Vesthimmerlands Sygehus i Farsø.

Foreningen arbejder for, at åbningstiden for Skadestuen i Farsø bør - i stedet for at reduceres - udvides og bruges som aflastning for skadestuen i Aalborg, hvor der foruden parkeringsvanskeligheder også er lange ventetider på at komme ind til speciallægen til behandling.

- Ved vores lokale sygehus kan man parkere lige uden for døren og 25 skridt. Så er man fremme, forklarer Kirsten Moesgaard.

Reduceringen i skadestuens åbningstid er også blevet brugt af de praktiserende læger til at annoncere en flytning af vagtlægerne fra Farsø til Hobro sygehus.

- Det ser vi med meget stor alvor på i Støtteforeningen, forsikrer formanden.- Endnu en serviceforringelse, vi også har måttet konstatere, er flytningen af tappestedet for bloddonorerne til Hobro. Vi arbejder imod den tendens, vi har set på det seneste, hvor man ved hjælp af den såkaldte ”salamimetode” fjerner vitale servicefunktioner fra Farsø til andre matrikler, fortsætter hun.

Antallet af medlemmer i støtteforeningen har stor betydning for det fremtidige arbejde.

- Derfor håber vi på en stor tilgang af nye medlemmer. Og, vi i bestyrelsen vil kvittere med en fortsat stor indsats for at bevare de gode sundhedstilbud i Vesthimmerlands Kommune, lover Kirsten Moesgaard.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"