FDF-øvelse i Aars med sjove events

Af Torsten Hansen, Onsdag, 15/03/2023 08:00

“Journalister” skrev om metangas og kagedyst

AARS: Fantasien er stor hos dem der står bag FDFs Journalistøvelse i Aars hvert år.

FDF Aars var endnu engang arrangør af denne udfordrende konkurrence, hvor seks redaktioner stillede op på Aars Skole. 30 unge i alderen 11 til 15 år kæmpede hårdt for at få skrevet en avis inden tidsfristen udløb natten til lørdag.

Udover deltagere fra Aars var der hold fra FDF Salling, FDF Støvring og FDF Vester Hornum.

Opgaven var enkel. Skriv en elektronisk avis på minimum otte sider. For at gøre det lidt nemmere havde Seniorerne hos FDF Aars arrangeret 10 forskellige events rundt om i byen.

Første aktivitet var et web-interview med radiovært og influenser Anders Wortmann. Han fortalte om den gang han var FDFer i Aars, hvad han har oplevet som FDFer, og hvordan det foregik, da han fik arbejde som radiovært.

Efter kort tid blev “journalisterne” kaldt ud til indvielsen af en ny carwash i Aars. Her kunne man få vasket bil af yndige bikiniklædte personer. Tre unge mænd, forklædt som yndige piger, vakte stor latter hos de udsendte reportere.

På Aars Skole skulle de overvære finalen i Den Mørke Lagkagedyst, hvor de to finaledeltagere skulle lægge en lagkage sammen - med bind for øjnene. Udover lagkagebunde, kunne finalisterne vælge imellem kagecreme, tun på dåse, makrel i tomat, knuste makroner, glasur, syltetøj og andre spændende ingredienser.

Turen gik også forbi dets gamle fjernvarmeværk. Her blev deltagerne præsenteret for det nyeste inden for naturlig gas. En ingeniør og en dyrlæge har monteret et rør på bagdelen på koen, så når koen bliver malket, bliver den også tømt for metangas. Forskerne havde også en metode til at øge den gasmængde som koen producerer - ved at fodre med kål.

Bagmænd anholdt

Under et besøg hos nogle suspekte personer, blev de udsendte journalister tilbudt alt i byggematerialer, men inden der var gået ret lang tid, ankom FDF Aars’ eget politi, som holder øje med hvad der sker i byen. Det lokale FDF Politi kunne efter en kort rundspørge, blandt andet hos “journalisterne”, anholde bagmanden og hans hjælper.

Aftenens og nattens strabadser skulle bedømmes af tre uvildige dommere. René Larsen, FDF Salling, og Mette Vestergaard, tidligere FDFer og skolelærer, som begge har flere års erfaring med denne opgave. De havde fået hjælp af Per Nyborg, formand for Kultur og Fritidsudvalget i Vesthimmerland..

- Det er sjovt at se hvor forskelligt børnene har oplevet og beskrevet de aktiviteter de har set. Så var det heller ikke lige sådan jeg havde forstillet mig en FDF-aktivitet, siger Per Nyborg.

Dommerne har vurderet opsætning, indhold og kreativitet, og fundet en vinder af årets redaktion. Vinderen af Journalistøvelsen 2023 blev Genvejs-Avisen fra FDF Aars.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"