Fin genåbning og travlhed i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 03/03/2021 08:02

AARS: Flagene var hejst hele vejen ned gennem Himmerlandsgade, og kl. 10 mandag kunne de fleste butikker endelig slå dørene op igen.

Kunderne kom heldigvis igen med det samme, og heldigvis også i corona-sikkert tempo.

- Det er helt vildt glædeligt, at vi kan lukke dørene op igen, siger Jørgen Højrup Jensen fra Kop & Kande i Aars.

På trods af et tab i omsætningen på omkring en million kroner har han beholdt alle medarbejdere på fuld tid i sine to butikker, og det er han glad for nu.

Alt var klar til genåbningen med nye udstillinger og helt rene og klargjorte hylder, og der var også to ansatte til at klare de mange bestillinger, som løb ind under nedlukningen.

- Kunderne har bakket så godt op med ”click and collect”, og vores tab, synes jeg, er billigt sluppet. Ikke en kunde har bedt om penge tilbage, alle har bedt om at få byttet eller få et tilgovebevis på de julegaver, de først har kunnet komme ind med nu. Den opbakning betyder så meget siger Jørgen Højrup Jensen.

Hos Rum by Kristense var der fuld bemanding og godt travlt, uden at der var for mange kunder i butikken på noget tidspunkt.

- Vi har godt nok haft en god start, men der har ikke været for mange på noget tidspunkt. Vi vil gerne have 10 kunder af gangen, også for at melde ud at vi passer på hinanden. Kunde-flowet er gået fint. Nogle er her i et stykke tid, og andre går igen hurtigt, og så er de fleste gode til at komme alene eller højst med en anden. Det er jo bare en festdag, og det er så dejligt at se de kunder, vi har savnet. Nu skal vi bare allesammen passe på hinanden, så vi kan blive ved med at have åbent, siger indehaver Mette Buus.

Hun har haft en tredjedel af den normale omsætning under nedlukningen, og ligeså hårdt ramt har tøjbutikkerne været.

Dejligt og skønt

De har endda den ekstra udfordring, at al vintertøjet nok ikke bliver solgt nu, hvor foråret begynder at vise sig.

- Det er jo hæsligt, at vi ikke har kunnet sælge det. Vi havde håbet til det sidste, at der kom en hjælpepakke, men vi kæmper os igennem. Det var en fantastisk genåbning. Folk var supergode til at passe på hinanden, og det var en god blanding af at bytte julegaver, sælge udsalgsvarer med op til 60 pct. rabat og så nye varer. Alt i alt har det været fantastisk, og der er ikke én, der har bedt om at få pengene retur, siger indehaver Karina Højbjerg, der for første gang siden jul havde alle ansatte på arbejde.

Selvom der er plads til 40 kunder i butikken efter reglerne, vil hun ikke have flere end 20 ind.

- Vi skal ikke have mere smitte og en nedlukning igen, det har vi slet ikke råd til. Jeg er bare glad, det er bare dejligt og skønt at have åbent igen, og jeg tænker, vi alle har en bøn til hinanden om, at vi passer på og får corona overstået og ikke skal ind i et skrækscenarie med nedlukning igen, siger Karina Højbjerg.

I Bog og Idé kunne medindehaver Klaus Simonsen fejre første åbningsdag af sin nye butik.

- Vi er glade for at kunne åbne og være tilbage for kunderne, det er bare så dejligt, sagde Klaus Simonsen, og det var samme budskab, der gik igen og igen fra butikkerne.

Søstre på shopping

Nikoline Poulsen og Laura Pedersen fra Hornum fik en lille shopping-pause med burger og pomfritter på deres tur til Aars.

- Nu, hvor butikkerne er åbne igen, skulle vi lige herover. Også for at komme lidt ud, siger 14-årige Nikoline Poulsen.

- Det er dejligt at kunne komme herover, ellers hænger vi op og ned af hinanden derhjemme, siger 15-årige Laura Pedersen, og griner sammen med søsteren over, at de i hvert ikke skændtes lige den dag.

De havde været i de fleste butikker og brugt næsten 1000 kroner, og efter pausen og pomfritterne ville de lige tage en tur mere.

I næste uge skal Laura Pedersen tilbage i skole og se veninderne igen.

- Det bliver så dejligt at få det sociale tilbage, siger hun, mens Nikoline Poulsen, der går i 8. klasse, må vente lidt endnu.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"