Flot sejr til ung rytter i Aars

Af Torsten Hansen, Fredag, 09/08/2019 07:51

AARS: En helt usædvanlig præstation førte til en flot sejr i Jutlander Bank Grand Prix cykelløbet i går i Aars.

19-årige Aksel Bech Skot-Hansen fra Team ColoQuick kørte fra alt og alle, ved over et halvt løb at føre med en sikker afstand til felt og forfølgere.

Efter at være gået alene i udbrud fik han etableret et forspring på cirka 50 sekunder, og det lykkedes det ham at holde helt til mål.

Aksel Bech Skot-Hansens præstation skal sættes i relief af, at det faktisk er hans første sæson som seniorrytter.

Løbet blev ellers sat i gang i nogenlunde ordentligt vejr, men undervejs blev brostenene ordentligt vasket fra oven. Det regnede flere gange og cirka midt i løbet kom der et voldsomt regnskyl, som fik næsten alle tilskuere til at trække væk fra hegnet langs ruten. Cykelrytterne kørte derimod ufortrødent videre og i samme tempo.

Mange tilskuere blev i byen trods regnen, de fortrak dog ind under halvtag eller ind i butikkerne, og kom frem til afslutningen af løbet, hvor vejret også viste sig fra sin pæne side.

Spændingen om førstepladsen var taget ud af løbet, da de sidste fem omgange blev annonceret. Men der var heftig kamp om anden- og tredjepladsen. I spurten sejrede Rasmus Bøgh Wallin, Riwal Readynez Cycling Team, over Nicklas Overgaard Amdi Pedersen, BHS-Almeborg-Bornholm.

- Det var et virkelig flot løb kørt af Aksel Bech Skot-Hansen, det var faktisk helt vildt, at han kunne det, siger løbsarrangør Mogens Kristensen efter løbet.

Han var ikke specielt glad for den meget regn, men var alligevel tilfreds med løbet som helhed - efter omstændighederne.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"