Flotte placeringer til elite-hunde

Tirsdag, 13/10/2015 03:01

Lørdag foregik sidste landsdækkende konkurrence i indeværende år.  Mange hundeførere betragter denne sidste konkurrence, som trumfen hvor man virkelig får stadsfæstet, hvem den »sande danmarksmester« er, forklarer Hanne Sten Hansen, bestyrelsesmedlem i DcH Nibe.
– Man kunne spørge sig selv, om det ikke bunder i misundelse. Svaret er nej. Til Danmarksmesterskabet er det den, der er heldigst på dagen/dagene. Flertallet af hundene er helt uden for deres vante rammer. Mange har kørt rigtig langt, nogen har sågar sejlet for at nå frem til konkurrencestedet. Man bor i lejede sommerhuse, campingvogne, telte og hytter, som hundene slet ikke er vant til. Konkurrencen foregår over to dage, noget som de heller ikke er vant til. Derfor sker der også nogen gange det, at de ekvipager, der hele året har gjort det kanon godt, slet ikke får et ben til jorden og man ærgrer sig på deres vegne. Således havde jeg selv en favorit i min egen klasse (A), som hele året har stået på sejrsskamlen, når konkurrencedagen var omme. Til DM havde parret rene 10 taller den første dag, mens det slet ikke kørte for dem på anden dagen. Lørdag var de så tilbage i rette element, supplerer Hanne Sten Hansen og tilføjer et stort tillykke til Marianne Helmer og Fly fra Dronninglund DcH med en velfortjent 1. plads.
– Der er ikke mange som vores egen mand i klubben Kurt Nielsen med sin border collie Andy, der kan skrive på sit CV, at man samme år er blevet danmarksmester, Jysk mester og Nordjysk mester. Det må man sige er en stadfæstelse der vil noget. Sådan var det for ekvipagen forrige år.
I år blev parret så nr. 2 i Eliteklassen med 331,05 point og samtidig blev Kurt Nielsen kredsmester.
Dolly og Bibi blev i år nr. 20 med 142,50 point i B klassen. Det var en rigtig hyggedag, siger Dolly. Personligt tror jeg, Bibi allerede er i Sverige, hvor hun og hendes menneskeforældre skal holde en velfortjent ferie, slutter Hanne Sten Hansen.
Søndag fejrede man i klubben deltagerne ved Danmarksmesterskaberne ved en reception i klubhuset.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"